Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σαφάρι ελεγκτών για το κάπνισμα

Μετά την... κατσάδα Λοβέρδου από τον Πρωθυπουργό, η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Και μάλιστα 800 "ράμπο" αναμένεται να....



ενυσχύσουν την υπάρχουσα δύναμη των ελεγκτών σε καταστήματα, δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες και εταιρείες.

Έτσι, στις «δυνάµεις» που επιβάλλουν πρόστιµα στους παραβάτες του νόµου προστίθενται – εκτός από τη ∆ηµοτική Αστυνοµία, τις λιµενικές Αρχές, τους επιθεωρητές δηµόσιας υγείας και το Σώµα Επιθεωρητών Υγείας – 800 περίπου εργαζόµενοι του Σώµατος Επιθεωρητών Εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, μέχρι στιγμής καταγράφεται «απροθυµία» από τους ελεγκτικούς µηχανισµούς να επιβάλουν πρόστιµα, καθώς µέσα σε δύο µήνες υπήρξαν 343.000 καταγγελίες στην ειδική γραµµή, από τις οποίες µόνο οι 3.000 είχαν ως αποτέλεσµα την επιβολή προστίµων στους παραβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.