Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Εγκέφαλος του Ναυαγίου στην Κέρκυρα

Έζησαν τον εφιάλτη του ναυαγίου, ανοιχτά της Κέρκυρας και τώρα αναγκάζονται να ζήσουν τον εφιάλτη της απέλασης. Πλήρωσαν χρήματα που έβγαλαν με ιδρώτα και...
 
ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΜΑ Η ΕΛ.ΑΣ.
 
αίμα. Από 3.000 μέχρι 4.000 ευρώ έδωσε ο καθένας από τους 260 Αφγανούς λαθρομετανάστες, που ταξίδεψε με το σαπιοκάραβο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Planet-Greece, οι λαθρομετανάστες έφυγαν με νταλίκες από ερημική τοποθεσία στην Κόρινθο κι έφτασαν μέχρι τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Από εκεί με φουσκωτά τους επιβίβασαν στο πλοιο - φέρετρο και ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Ιταλία. 

Στον υπολογιστή του 30χρονου Αφγανού, στο γραφείο του, στον Άγιο Παντελεήμονα, οι αστυνομικοι βρήκαν κινήσεις λογαριασμών με εμβάσματα από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ! 

Τώρα οι αστυνομικοί φοβούνται ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ Αφγανών, αφού πολλοί είναι εκείνοι που είχαν προπληρώσει για επικείμενο ταξίδι, πάλι με τον ίδιο τρόπο, στην Ιταλία, στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα το πρωί η διαδικασία μεταφοράς των μεταναστών από την Κέρκυρα σε άλλες περιοχές της χώρας. Η μεταφορά γίνεται με ευθύνη της Αστυνομίας, καθώς οι 230 μετανάστες παραδόθηκαν στην ΕΛΑΣ από το Λιμενικό. Σήμερα αποσαφηνήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά τους ανθρώπους αυτούς, με εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Προκειμένου να μην αφεθούν ελεύθεροι εντός του νησιού της Κέρκυρας......
θα γίνει η μεταφορά τους σε ομάδες των 30 με οχήματα της ΕΛΑΣ, σε άλλες πόλεις της χώρας (στην Αθήνα αλλά και σε επαρχιακές πόλεις). Στις αστυνομικές διευθύνσεις των πόλεων που θα μεταφερθούν θα περάσουν από τη διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία: θα γίνει φωτογράφηση, δακτυλοσκόπηση, καταγραφή στοιχείων και, αν δεν υπάρχει εκκρεμότητα με ποινική υπόθεση στη Δικαιοσύνη, ο κάθε μετανάστης θα αφεθεί ελεύθερος με γραπτή εντολή για απομάκρυνσή του από την Ελλάδα εντός χρονικού διαστήματος 30 ημερών.

Η διαδικασία μεταφοράς των μεταναστών αναμένεται να ολοκληρωθεί ίσως και σήμερα, ενώ για το σκοπό αυτό έχουν φτάσει από τα ξημερώματα κλούβες και οχήματα μεταφοράς της ΕΛΑΣ από άλλες περιοχές της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.