Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Διάψευση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση στο θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους», δήλωσε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, απαντώντας σε ερωτήματα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερ σχετικά με...



προδημοσίευση του Γερμανικού περιοδικού «Die Zeit» που φέρει το Βερολίνο να εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Την είδηση, εκτός της ελληνικής κυβέρνησης, διέψευσε και ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Η εφημερίδα -χωρίς να αναφέρει τις πηγές της- τονίζει ότι η Ελλάδα θα επαναγοράσει κρατικά ομόλογα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με αντάλλαγμα να εφαρμόσει αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την άνοδο των σπρεντ των ελληνικών δεκαετών ομολόγων τα οποία ενισχύθηκαν έως τις 870 μονάδες βάσης.

«Η κυβέρνηση συζητά την αναδιάρθρωση του χρέους των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ και όχι συνολικά του χρέους της χώρας» είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.