Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Προκήρυξη για την βόμβα στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Αγγελου Κολοκοτρωνη

Η αντιεξουσιαστική οργάνωση " Άτυπη αναρχικη ομοσπονδια - Πυρήνας επαναστατικής αλληλεγγύης" με προκήρυξή της ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στο γραφείο του βουλευτή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ



του ΛΑΟΣ, Άγγελού Κολοκοτρώνη και τα γραφεία της Ένωσης απόστρατων αστυνομικών, αλλά και σωρεία άλλων εμπρησμών, στη Θεσ/νίκη.

Αναλυτικά το κείμενο:

Πυρήνα επαναστατικής αλληλεγγύης
ανάληψη ευθύνης - Θεσσαλονίκη
                                         O ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ..
   Σήμερα περισσότερο από ποτέ, γίνεται επιτάκτικη ανάγκη της εξουσίας η οχύρωσή της απέναντι στον εσωτερικό εχθρό αλλά και η επίθεσή της σ'αυτόν. Κάτω από τον φόβο των επερχόμενων ανταρσιών και των δυναμικών που αναπτύχθηκαν κυρίως τα τελευταία χρόνια, η κυριαρχία οφείλει να προστατέψει τα συμφέροντά της και θα το κάνει.
  Βιώνουμε λοιπόν, μια πρωτοφανή όξυνση της καταστολής και του ελέγχου. Οι μηχανισμοί αναχαίτησης του εχθρού ενισχύονται και εμπλουτίζονται τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικό επίπεδο, ενώ το νομικό του οπλοστάσιο διευρύνεται, καθιστώντας το συνάμα και πιο ευέλικτο. Ο νέος τρομονόμος, που ορίζει το έγκλημα σκέψης, οι υπερκοριοί που μπαίνουν στο άδυτο της διαπροσωπικής επικοινωνίας, οι χιλιάδες προσλήψεις μπάτσων πους αλωνίζουν τους δρόμους των μητροπόλεων είναι μόνο κάποια από τα παραδείγματα που στοιχειοθετούν, αυτό που  η εξουσία θέλει να περάσει,ότι είναι εδώ και είναι παντού.Μιλά, αγορεύει, πριν απαγορεύσει, αλλά και επιβάλλεται με τη βία εκεί που τα μέτρα πρόληψης δεν καταφέρνουν να αποτρέψουν τις οπλισμένες συνειδήσεις που την εχθρεύονται.
  Η δημοκρατία αντεπιτίθεται και εκδικείται, εχει κάτεργα και αιχμαλώτους πολέμου. Αιχμαλώτους που περιφέρει σαν τα άγρια ζώα σε κλουβί, αφού προηγουμένως φροντίζει να στηλιτεύσει με οποιονδήποτε τρόπο την αξιοπρέπειά τους, πτυχές της ίδιας τους της ζωής και τέλος αποσιωπεί το βάθος των ίδιων τους των επιλογών που δεν είναι άλλες απο την έμπρακτη εναντίωση σε όλα όσα εχθρεύονται την ίδια μας την ζωή.
 Φυσικά σ'άυτο το παιχνίδι έχει συμμάχους που δεν είναι άλλοι από την άθλια κουστωδία των δημοσιογράφων. Δεν αμφιβάλαμε ποτέ για την υποκρισία πίσω απο το δημοκρατικό τους προσωπείο, ούτε για την υποτιθέμενη πολυφωνία που επικαλούνται. 'Όπως δεν μας εκπλήσσει και η αναβάθμισή τους σε εμπροστοφυλακή της ίδιας της καταστολής,στην πιο παρανοική και παραληρηματική εκφανσή της.Ήταν, είναι και θα είναι παραμάγαζο της ασφαλειας και της αντιτρομοκρατικής.

                                         Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ
   Η κυριαρχία ως προνομιούχος και κατ' εξοχήν χρήστης του τρόμου μαζικά, γνωρίζει πολύ καλά πως η προβολή της δύναμης, ο φόβος που αυτή εμφυσά, είναι πολύ πιο σημαντική απο την δύναμη την ίδια. Το αίσθημα αδυναμίας και ματαιότητας οποιασδήποτε μορφής αγώνα, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από καθε στρατιά μπάτσων και κάθε υπερεξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης. Οδηγεί στην παραίτηση και στην σιωπή. Στην εδραίωση του φόβου.Ο φόβος καλλιεργείται απο την εξουσία αλλά ανθίζει μέσα μας. Έχει εμποτίσει την ανθρώπινη ύπαρξη μεχρι το μεδούλι και έχει διαβρώσει το σύνολο των κοινωνικών σχέσεων.Τόσο σε επίπεδο κοινωνικών υποσυνόλων μεταξύ τους αλλά και απέναντι στην κυρίαρχη ηθική όσο και σε εξατομικευμένο επίπεδο.Διαφθείρει τις σχέσεις των ατόμων καταδικάζοντάς τες να σαπίσουν μέσα στη μιζέρια και την ανιαρότητα.Αλλά κυρίως εμποδίζει την δημιουργία πραγματικών σχέσεων. Σχέσεων αλληλεγγύης,ανατρεπτικών και επικίνδυνων.
  
        ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΔΙΠΟΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΥ - ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΥ
  Η εξέλιξη του επαναστατικού σχεδίου είναι ανέφικτη αν δεν είμαστε σε διαρκή αναζήτηση για την κατανόηση των κοινωνικών διεργασιών, προς αναζήτηση δηλαδή συμμάχων και εντοπισμό των εχθρών.Δεν θεωρούμε την κοινωνία ως ένα ενιαίο σώμα, εν γένει θυματοποιημένο, υποταγμένο ή εν δυνάμη επαναστατικό. Οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν ένα πεδίο πολύπλοκο, που δεν μπορεί να ερμηνευτεί μεσα από την ηθική του λάθους ή του σωστού, του θύματος ή του θήτη, του κακού ή του καλού. Σ'αυτές παρατηρούμε εκφάνσεις της ίδιας της εξουσίας, καλα ριζωμένες και διευρυμένες, σε σημείο που να μην γίνονται αρκετά ορατές. Από την άλλη βλέπουμε απ'το πεδίο αυτό να ξεπηδούν υπερβατικές, εξεγερσιακές συμπεριφορές και επαναστατημένες συνειδήσεις,έτοιμες να κοιτάξουν την ζωή μέσα στα μάτια...Αυτο το περίπλοκο μωσαικό αντιφάσεων είναι που συνθέτει τη περιοχή διεξαγωγής του επαναστατικού πολέμου.

               Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
  Οι  «αντικειμενικές συνθήκες» φαντάζουν για μας σαν κάτι πολύ αφηρημένο και δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι περιμένοντας τες στοϊκά να «ωριμάσουν». Δέν θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους και δεν θα μιλήσουμε ούτε για μία προεπαναστατική περίοδο ούτε για την μετεπαναστατική κοινωνία. Αφενός επειδή δεν θεωρούμε την επανάσταση ως ένα συμβάν που λαμβάνει χώρα σε ένα συγκεκριμένο χωροχρόνο, αλλά ως μία διαρκή εξελικτική πορεία με διαρκώς μεταβαλώμενα χαρακτηριστικά. Αφετέρου γιατί αντιλαμβανόμαστε πως τα πολιτικά συστήματα, οποιοδήποτε ιδεολογικό- θεωρησιακό  περίβλημα και αν έχουν, από τη στιγμή που θα θεσμιστούν ως τέτοια, θα είναι ήδη παρωχημένα και άρα εχθρικά.
   Αντίθετα προττάσουμε την οργάνωση στο τώρα. Τη συλλογικοποίηση των αρνήσεων μέσα από την έμπρακτη εφαρμογή των προταγμάτων. Τη δημιουργία εμπόλεμων δομών και υποδομών σε παροντικό χρόνο, που θα θέσουν σε διαρκή κίνηση την επαναστατική διαδικασία της καταστροφής αλλά και της δημιουργίας. Για την γέννηση ουσιαστικών σχέσεων και συντροφικών δεσμών, μέσα από το βίωμα της επίθεσης και της έμπρακτης αλληλεγγύης.

                                                 Ή ΌΛΑ Ή ΤΊΠΟΤΑ
   Η υπάρχουσα πραγματικότητα αποτελεί ένα πεδίο μάχης με χιλιάδες εξερευνημένες και ανεξευρεύνητες πτυχές. Αναγνωρίζουμε τον εχθρό στο διάχυτο πλέγμα ρόλων σχέσεων και συμπεριφορών. Στους μηχανισμούς καταστολής, στην κυρίαρχη ηθική και στον εκβιασμό της μισθωτης εργασίας. Στις καθημερινές μικρές συμβάσεις μέσα μας. Απορρίπτουμε τους μερικούς αγώνες ως καταδικασμένους σε αποτυχία. Επιθυμόντας να αγγίξουμε το όλο θεωρούμε απαραίτητη τη συνολική πολύμορφη επίθεση. Αντιλαμβανόμαστε την επίθεση ως τη συνειδητή ρήξη με τον εχθρό με οποιονδήποτε τρόπο και αν αυτή εκφράζεται. Ως αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της ύπαρξης κάθε επαναστάτη. Δεν πιστεύουμε πως υπάρχουν εν γένει επαναστατικές ή ρεφορμιστικές πρακτικές και μέσα. Κάθε πράξη νοηματοδοτείται από τα κίνητρα και τις στοχεύσεις του υποκειμένου που την εκτελεί. Οπλισμένες μπορούν να είναι μόνο οι συνειδήσεις. Το χέρι θα κρατά απλά ένα εργαλείο.
 
  ΤΟ ΔΙΑΧΥΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ  ΩΣ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ
   Οι αντάρτικες μέθοδοι δεν είναι κάτι που ανασύρουμε απο το χρονοντούλαπο της ιστορίας.Είναι πρακτικές οι οποίες χρησιμοποιούνται, με διαφορετικα κάθε φορά χαρακτηριστικά, απο τους επαναστάτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η τακτική του αιφνιδιασμού, η επιλογή του χώρου και του χρόνου στον οποίο διεξάγεται η ενέργεια, είναι ίσως η μοναδική η οποία στις υπάρχουσες συνθήκες έχει την δυνατότητα να πλήξει τις υποδομές και το επιτελείο του εχθρού. Στοχεύουμε στο σαμποτάζ των κρατικών καπιταλιστικών υποδομών, αλλα και στην τρομοκράτηση των εχθρών,στην προσωπικη απειλή. Θέλουμε να τους κανουμε ξεκαθαρο, όσο ξεκάθαρο είναι και για μας, οτι ο πόλεμος διεξάγεται πάντα με δύο και εμείς έχοντας επιλέξει θέση κάνουμε το βήμα. Μπροστά στο τέρας του καπιταλισμού που ξεσκίζει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια επιλέγουμε να οπλίσουμε σκέψη, συνείδηση και πράξη.
                                     
                                     Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ

  Από τα βουνά του Μεξικού και τα υψίπεδα των Άνδεων μέχρι  τις βομβιστικές ενέργειες στη Χιλή και τις μολοτωφ στο Βέλγιο, υπάρχουν άνθρωποι αποφασισμένοι να μην σκύψουν το κεφάλι. Ο αγώνας για την ελευθερία, είναι η ίδια τους η ζωή, όχι κάτι έξω και πανω απο αυτην.
  Η γνώση οτι στα πέρατα του κόσμου υπάρχουν άνθρωποι που ζουν και πεθαίνουν για τους ίδιους ή κοντινούς σκοπούς, με ίδια ή παρόμοια μέσα και άρα πιθανόν έχουν τα ίδια η παραπλήσια αισθήματα, σκέψεις, φόβους, όνειρα με εμάς, είναι κάτι παραπάνω από ανακουφιστική.Είναι αυτό που μας σπρωχνει να συνεχίσουμε ακόμη και στα πιο δύσκολα, μας γεμίζει δύναμη και μας δίνει την ελπίδα οτι στο τέλος θα νικήσουμε.Αν δεν έχουμε νικήσει ακόμη οφείλεται εν μέρει στο οτι δεν είμαστε κοινότητα, ούτε καν δίκτυο.
  Η σκέτη ξερή γνώση ακαδημαϊκού τύπου είναι εξαιρετικά χρήσιμη για πολύωρες συζητήσεις συνοδευόμενες συζητήσεις συνοδευόμενες απο ρετσίνα. Αν δεν μετατρέπεται όμως σε συνείδηση παραμένει μια ακίνδυνη φλυαρία.Και η συνείδηση διέρχεται αποκλειστικά μέσα από το βίωμα.
   Τώρα περισσότερο απο ποτέ υπάρχει η αναγκαιότητα για συνέχιση του αγώνα απο κάθε μέλος της κοινότητας. Το να μαθαίνεις τι συμβαίνει σε κάθε γωνιά της γης να αποτελεί κίνητρο, να είναι το νεύμα απο τους  ανα τον κόσμο επαναστάτες οτι οι εχθροπραξίες συνεχίζονται.Να μην συμβάλλει απλά σε μία τυπική ενημέρωση.Να είναι το σημείο που ο κάθε επαναστάτης αναγνωρίζει τον εαυτό μου ως κομμάτι αυτού του δικτύου και περνάει και αυτός με τη σειρά του στην επίθεση.Τι θα γινόταν αν για κάθε χτύπημα που δέχεται ένα μελος της κοινότητας, εξαπολύονταν παγκοσμίως εκστρατείες αντιπληροφόρησης σχετικά με το γεγονός,και οι επαναστάτες ανα τον κόσμο περνούσαν στην άμεση δράση κάνοντας τους αξιωματούχους της κάθε χώρας να μην μπορούν να βρούν καταφύγιο πουθενά; Αυτή είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη και έτσι σπανε τα σύνορα.
   Αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη ως μία δυναμική, αμφίδρομη και πολυεπίπεδη σχέση.Αμφίδρομη γιατί συμπεριλαμβάνει δύο ή πολλά μέρη που θα πρέπει να τη βιώνουν ισότιμα, σπάζοντας τη μίζερη συνήθεια του πομπού και του δέκτη,αυτου που κανει αλληλλεγύη και αυτού που τη δέχεται. Πολυεπίπεδη γιατί ο βαθμός ισχύος της εξαρτάται απο το πόσο κοινές είναι οι στοχεύσεις, οι επιθυμίες και οι αγωνίες αυτών που τη φέρουν. Και δυναμική γιατί θέλει συνεχώς να εξελίσσεται, να βρίσκει ευφάνταστους τρόπους για να παίρνει σάρκα και οστά.
   Θεωρούμε απαραίτητη για την εξέλιξη του επαναστατικού σχεδίου, την έμπρακτη εφαρμογή του προτάγματος της διεθνούς δικτύωσης. Τη δημιουργία δηλαδή ενός οριζόντιου, διάχυτου και συνεχώς εξελισσόμενου δικτύου.Ενός εργαλείου ανοιχτής επικοινωνίας και διαλόγου, μεταξύ των επαναστατών καθώς και μετάδοσης ιδεών και πρακτικών. Έτσι εντάσσουμε αυτές μας τις επιθέσεις στα πλαίσια του καλεσματος για αλληλεγγύη με τα δικαζόμενα μέλη της Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και στη συγκρότηση μιας ατυπης αναρχικής ομοσπονδίας πάνω στην πρόταση της F.A.I. την οποία έθεσε εκ νέου σε κίνηση η Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.


Το 2ήμερο 12/1 - 13/1 πραγματοποιήσαμε μπαράζ επιθετικών ενεργειών στην πόλη της Θεσσαλονικης,στέλνοντας πύρινους χαιρετισμούς στους συντρόφους μας.
Πιο συγκεκριμένα χτυπήσαμε:

 Το μεσημέρι της Τετάρτης 12/1     
        - το γραφείο του δημοσιογράφου και βουλευτή του ΛΑΟΣ Άγγελου Κολωκοτρώνη. Ένα βραβείο απο εμάς γι' αυτόν για τα 35 χρόνια  συμμετοχής του ως αρχισυντάκτης  σε εφημεριδες οπως η γνωστη σε όλους μας Χαφιεδονία,καθώς και σε πολλά άλλα μέσα παραπληροφόρησης,αλλά και για τις φασιστικές το πεποιθήσεις.
        - τα γραφεία της Ενωσης απόστρατων αστυνομικών  στην οδο Προμηθέως
  Το βράδυ της Πέμπτης 13/01
        -δύο προσωπικά οχήματα μπάτσων στην Περαία
        -ενα όχημα διπλωματικού σώματος στην Άνω Τούμπα
 
       

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους αντάρτες πόλης  ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΤΣΑΚΑΛΟ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΡΓΥΡΟΥ - ΧΑΡΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΕΛΑΚΗ, μέλη της ε.ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
 και σε όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΣΟΥΡΑ - ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ - ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

Επίσης δεν ξεχνάμε τα ανυπότακτα αδέρφια μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ  - ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΕΣΣΑ - ΣΩΚΡΑΤΗ ΤΖΙΦΚΑ - ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ και θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε πως το στοίχημα της καταστροφής και της δημιουργίας ισχύει ακόμα.


                      Άτυπη αναρχικη ομοσπονδια - Πυρήνας επαναστατικής αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.