Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Το ευρώ μπήκε στη ζωή και των Εσθονών

Δεν ήξερα, δε ρώταγαν; Οι Εσθονοί από σήμερα πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με το ευρώ. Ο Σημίτης, το 2002 πανηγύριζε και το έπαιζε και... λεφτάς! Η διαφορά βέβαια σε σχέση με εμάς, το 2002, είναι ότι ο Εσθονός πρωθυπουργός...


ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2002




όταν έκανε ανάληψη από το ΑΤΜ, έβγαλε από το μηχάνημα 2 χαρτονομίσματα των 20 ευρώ. Πριν από 9 χρόνια, όταν ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, έβγαλε τα πρώτα... ευρωπαϊκά χρήματα επί ελληνικού εδάφους, τράβηξε 2 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και ένα των 20!!!! Ήμασταν κουβαρντάδες, τότε... και τώρα κλαίμε τη μοίρα μας. Γιατί, όπως είπε ο Πάγκαλος, "μαζί τα φάγαμε"... και τώρα πεινάμε επειδή είμαστε "κοπρίτες". (Φανταζόμαστε, ότι επειδή ο ίδιος δεν ήταν κοπρίτης, ήξερε και τα έτρωγε καλύτερα, για να μην πεινάσουν ούτε... τα δισέγγονά του)!!!

Στα της Εσθονίας, ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ρέιν Μίνκα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η μετάβαση συνεχίζεται, όπως είχε προγραμματιστεί, ενώ προσπάθησε να διασκεδάσει τους φόβους που εκφράζονται για μεγάλη αύξηση των τιμών λόγο της αλλαγής νομίσματος, τονίζοντας ότι οι τιμές μπορεί να αυξηθούν μόλις κατά 0,3% και αυτό λόγω της προσαρμογής στη νέα ισοτιμία.

Η Εσθονία, με μόλις 1,3 εκατομμύρια κατοίκους είναι από σήμερα το 17 μέλος της ευρωζώνης και η πρώτη πρώην σοβιετική δημοκρατία που εντάσσεται σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.