Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ο καιρός τις πρώτες μέρες του νέου έτους

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 2/1 στη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά την επικράτηση νοτίων ανέμων και την εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων σε αρκετές περιοχές. Πιο αναλυτικά...



Την Κυριακή 2/1 αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν αρχικά τη Δυτική Ελλάδα αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα μετακινηθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη βροχές αναμένονται το βράδυ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά σε υψόμετρα άνω των 1400 μέτρων αλλά πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας είναι πιθανό να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες με μέγιστη ένταση τα 6 μπ. ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα 3/1 τοπικά έντονες καταιγίδες αναμένονται στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα με εξαίρεση την Ήπειρο, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι σταδιακά από το Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες με μέγιστη ένταση τα 7 μπ. ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση την Τρίτη αλλά σημαντική βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη και μετά.

(meteo)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.