Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Συμφωνία Αυστραλίας – Αφγανιστάν για επαναπατρισμό προσφύγων

Συμφωνία με το Αφγανιστάν και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, υπέγραψε η κυβέρνηση της Αυστραλίας που προβλέπει την επαναπροώθηση Αφγανών προσφύγων στη...
 
 
χώρα τους.

Με βάση τη συμφωνία μπορεί η Αυστραλία να προχωρήσει σε υποχρεωτικό επαναπατρισμό στις περιπτώσεις που οι μετανάστες δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν καθεστώς πρόσφυγα......

Αυτό θα μπορούσε να επιδιώξει και η Ελλάδα, όπου οι Αφγανοί πρόσφυγες, μπαίνουν κατά εκατοντάδες κάθε μέρα.

Μέχρι σήμερα, η Αυστραλία δεν είχε υποχρεώσει κανέναν Αφγανό να επιστρέψει στην πατρίδα του. Από τους χιλιάδες που φθάνουν στην Αυστραλία, μόνον τρεις έχουν επιστρέψει, εκουσίως, στο Αφγανιστάν, τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Chris Bowen δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να απευθύνει έκκληση να μην πραγματοποιούν οι ενδιαφερόμενοι το επικίνδυνο ταξίδι προς την Αυστραλία γιατί τώρα οι αυστραλιανές αρχές μπορούν να τους υποχρεώσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εάν δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες.

Από το 2008, περίπου 4.300 Αφγανοί έχουν έλθει με πλοιάρια στην Αυστραλία, οι περισσότεροι από την Ασία, όπου πληρώνουν αδρά δουλέμπορους για τη μεταφορά τους.

Το ποσοστό χορήγησης του καθεστώτος του πρόσφυγα στους μετανάστες αυτούς ήταν υψηλό μέχρι πέρυσι, αλλά από τότε μειώθηκε αρκετά λόγω της διαφορετικής αξιολόγησης της κατάστασης στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.