Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Συσπειρώνονται οι καταναλωτές κατά της ακρίβειας

Συσπείρωση στην αντίδραση κατά της ακρίβειας αποφάσισαν οι επιτροπές «Ακρίβεια - STOP», στη συνάντηση συντονισμού για τις δημόσιες συγκοινωνίες, που διοργάνωσαν χθες το βράδυ...



στο Ρουφ. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν συνδικαλιστικά σχήματα, τοπικές κινήσεις πολιτών, φοιτητικά σχήματα, αλλά και απλοί ενεργοί πολίτες.
Όπως τονίζουν, ο αγώνας που γίνεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς αφορά όλους. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποίηση εδώ και έναν μήνα. Παράλληλα, πολλές συλλογικότητες στην Αθήνα έχουν ήδη κινητοποιηθεί στη λογική "δεν πληρώνω", ενώ στηρίζουν έμπρακτα τις απεργίες. Το κίνημα μέρα με τη μέρα δυναμώνει.

Στόχοι τους, σύμφωνα με το μέλος των επιτροπών, Χρήστο Καραμάνο, είναι «ο πλατύτερος συντονισμός των πολιτών, ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη ενημέρωσή τους στο θέμα των μέσων μαζικής μεταφοράς και επιπλέον, να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στους απεργούς και να δοθεί η μάχη της "ανυπακοής" από την 1η Φεβρουαρίου και μετά».
«Είμαστε πρωτοβουλία βάσης, λειτουργούμε συλλογικά και αποσκοπούμε σε έναν παναττικό συντονισμό, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε παντού στον χάρτη της Αττικής κουκίδες εστιών αντίστασης. Αποτελούμε ένα ενιαίο μέτωπο για μη αύξηση των εισιτηρίων σε εποχή κρίσης, αλλά και συστράτευσης με τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα δίκαια αιτήματά τους», σημείωσε ο κ. Καραμάνος.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι δύο «ταχυτήτων», δήλωσε η Μαρίνα Μπρέστα, επίσης μέλος των επιτροπών, και πρόσθεσε: «Ο ένας άξονας είναι έως την 1η Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνει την ενημέρωση του κόσμου για την αύξηση των εισιτηρίων, αλλά και τον αγώνα των εργαζομένων για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Ο δεύτερος άξονας αφορά τις μετά την 1η Φεβρουαρίου κινητοποιήσεις για άρνηση πληρωμής του κομίστρου σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς εντός Αττικής, αλλά και τη μη αγορά καρτών απεριορίστων διαδρομών με τις νέες τιμές».

Τα μέλη των επιτροπών «Ακρίβεια - STOP» αποφάσισαν στη σημερινή συγκέντρωση την συγκρότηση 28 δημοτικών επιτροπών και κινήσεων και κινητοποιήσεις με μαζικές εξορμήσεις τα επόμενα δύο Σάββατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.