Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΣΟΚ: Οι γερμανοί έκρυβαν το σκάνδαλο με τις διοξίνες από τον Μάρτιο

Παρά τις προσπάθειες της γερμανικής κυβέρνησης να υποβαθμίσει την έκταση του διατροφικού σκανδάλου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως βάσει των ελέγχων που έχουν ξεκινήσει σε όλες τις χώρες μέλη της Ένωσης, διαπιστώθηκε ότι μολυσμένα αυγά από την Γερμανία εντοπίστηκαν...

 

στην αγορά της Βρετανίας με προορισμό την χρήση τους για την παραγωγή διαφόρων τροφίμων, όπως μαγιονέζες και γλυκίσματα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε χθες ότι τα μολυσμένα αυγά που εισήλθαν στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας είχαν εξαχθεί στην Ολλανδία και από κει προωθήθηκαν στο «Ηνωμένο Βασίλειο με την μορφή φορτίου 14 τόνων, παστεριωμένων υλικών προς κατανάλωση».

Το ήξεραν από το Μάρτιο

Εκρυβαν το σκάνδαλο από το ΜάρτιοΤην ίδια ώρα που η κυβέρνηση του Βερολίνου ανακοίνωνε ότι κλείνουν άλλα 4.700 αγροκτήματα, η εφημερίδα «Ανοβέρσε Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ» υποστηρίζει με σημερινό της δημοσίευμα ότι αναλύσεις που είχαν γίνει από τον Μάρτιο του 2010 είχαν διαπιστώσει μόλυνση με διοξίνη στα τροφικά λίπη της εταιρείας Harles und Jentzch, γεγονός που η εταιρία απέκρυψε.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ωστόσο, το υπουργείο Γεωργίας του Σλέσβιχ Χόλστάιν, όπου εδρεύει η εταιρεία, επιβεβαίωσε χθες την πληροφορία, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι για τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο δεν ενημερώθηκε παρά στις 27 Δεκεμβρίου.
Τον Μάρτιο 2010, τα επίπεδα διοξίνης επί του δείγματος ήταν δύο φορές υψηλότερα από το κανονικό, σύμφωνα με την εφημερίδα. Όμως, η εταιρεία δεν ενημέρωσε το τοπικό υπουργείο Γεωργίας για τα αποτελέσματα των αναλύσεων αυτών που έγιναν με δική της πρωτοβουλία, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου στο Κίελο.

Καθησυχάζουν οι βρετανικές αρχές

Οι Βρετανικές αρχές από την πλευρά τους, επιχειρώντας να καθησυχάσουν το καταναλωτικό κοινό, ανακοίνωσαν ότι η ποσότητα της καρκινογόνου διοξίνης που μπορεί να περιλαμβάνεται σε ένα αυγό δεν είναι τέτοια που να καθιστά επικίνδυνη την κατανάλωσή του.
Οι μολυσμένες με διοξίνη ζωοτροφές ανακαλύφθηκαν στην Γερμανία λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, αλλά η έκταση του προβλήματος άρχισε να αποκαλύπτεται μόλις προ ημερών όταν οι γερμανικές αρχές ανατρέποντας κάθε πρόβλεψη ανακοίνωσαν πως πάνω από 3.000 τόνοι ζωοτροφών έχουν μολυνθεί.

 (ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.