Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κλέβουν και στην υγραεριοκίνηση τα πρατήρια

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Τη στιγμή που με διαδικασίες - εξπρές προωθείται (και καλώς) το νομοσχέδιο για τις πειραγμένες αντλίες στα βενζινάδικα, ένα άλλο κύκλωμα απάτης αποκαλύπτεται σήμερα από το Planet-Greece. Ορισμένοι πρατηριούχοι που έχουν και υγραέριο...



έχουν σκαρφιστεί το εξής κόλπο για να μπορούν να κλέβουν τους πελάτες τους και μάλιστα κατά πολύ.

Αυξάνουν την θερμοκρασία του υγραερίου τη στιγμή που γεμίζουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων!

Η απάτη έχει ως εξής: το υγραέριο ως γνωστών μετριέται σε όγκο. Ως αέριο λοιπόν, όσο πιο θερμό είναι το περιβάλλον στο σημείο αποθήκευσης, τόσο πιο πολύ αυξάνεται ο όγκος του. Όγκο μετρούν και οι αντλίες με τις οποίες γίνεται το φουλάρισμα των ντεπόζιτων των ΙΧ. Οι απατεώνες, λοιπόν, με μία ειδική συσκευή, προθερμαίνουν το αέριο, πριν αυτό διοχετευτεί στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα ο μετρητής να δείχνει πλασματική ποσότητα αποθήκευσης αερίου! Έτσι κάποιος βλέπει ότι το ρεζερβουάρ του έχει φουλάρει ενώ στην ουσία, έχει γεμίσει... μισό!

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που έγινε στο Planet-Greece, από αναγνώστη, ο οποίος φουλάρισε το μάρκας Jeep Cherokee αυτοκίνητό του, σε πρατήριο της βορειοδυτικής ελλάδας, δίνοντας το ποσό των 70 ευρώ. Προορισμός του ήταν η Βουλγαρία. Ακολούθησε τη διαδρομή, μέσω Εγνατίας Οδού και στο ύψος της Βέροιας, αναγκάστηκε να βάλει σε λειτουργία το ντεπόζιτο της βενζίνης γιατί το υγραέριο είχε... στερέψει! Στην Βουλγαρία, φουλάρισε εκ νέου το αυτοκίνητό του. Έμεινε εκεί περίπου 3 ημέρες, κάνοντας με αυτό διάφορες διαδρομές, στην χώρα. Επέστρεψε στην βορειοδυτική Ελλάδα, χωρίς να χρειαστεί καν να ξαναγεμίσει! Η κλεψιά δεν ήταν απλά μικρή αλλά τεράστια. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης πρατηρίου, όμως, φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται στο έπακρο το γεγονός ότι έχει προνόμιο την υγραεριοκίνηση στον συγκεκριμένο νομό!

Σύντομα ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις.

2 σχόλια:

  1. χαρακτηριστικη η δικη μου περιπτωση που οταν εβαλα σε ιχ με δεξαμενη 55 λιτρων 54,7 λιτρα στη Θηβα σε πρατηριο, και διαμαρτυρήθηκα , Ο πρατηριουχος μου ειπε "ασε μας ρε φιλε να κανουμε τη δουλεια μας και πηγαινε οπου θες να βρεις δικιο"
    Δεν ξαναπηγα, ουδεποτε εβαλα πριν η μετα περισσοτερα απο 50, και εμαθα βεβαια για την σωρεια καταγγελιων για τον συγκεκριμενο πρατηριουχο. Ας το λαβετε και εσεις υπ οψιν και ας δικαστει ο υπαιτιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΙΜΟΣ ΑΘΗΝΑ ΟΔΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ 6 ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΙ ΑΝΤΛΙΕΣ ΝΑ ..ΒΑΖΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.