Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν ελληνικό πλοίο

Στα χέρια Σομαλών πειρατών βρίσκεται το ελληνόκτητο πλοίο...



"MV Eagle", σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, NAVFOR. Την ίδια ώρα οι πειρατές άφησαν ελεύθερο ένα άλλο ελληνόκτητο πλοίο, το οποίο κρατούσαν από τον περασμένο Ιούλιο.

«Το MV Eagle δέχθηκε επίθεση από πειρατές που έκαναν χρήση ελαφρών όπλων και μίας χειροβομβίδας πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η Navfor.
Το 52.163 τόνων εμπορικό πλοίο και το 24μελές πλήρωμά του (Φιλιππινέζοι) είχε αποπλεύσει από την Ιορδανία με προορισμό την Ινδία και δέχθηκε την επίθεση των πειρατών τις πρώτες πρωινές της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τη Νavfor, οι πειρατές απελευθέρωσαν χθες Κυριακή το επίσης ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών "MV Motivator" υπό σημαία των νησιών Μάρσαλ, καθώς και τους 18 Φιλιππινέζους που αποτελούσαν το πλήρωμά του. Κατά τη Navfor, η πλοιοκτήτρια εταιρεία πιστεύει ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου των 13.065 τόνων, είναι καλά στην υγεία τους.
Ένας πειρατής που είπε ότι ονομάζεται Φάραχ δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters ότι καταβλήθηκαν λύτρα για το "MV Motivator", ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί η πληροφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.