Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σαν σήμερα...

Ναυτική τραγωδία στον Ευβοϊκό, βγήκαν τα φώτα νέον και οι Beatles απορρίπτουν προσφορά - ρεκόρ για να κάνουν συναυλία! Αναλυτικά...




1915: Ο γάλλος Τζορτζ Κλοντ λανσάρει τον φωτισμό νέον.
1947: Ναυτική τραγωδία στο νότιο Ευβοϊκό, που αποκλήθηκε ο «ελληνικός Τιτανικός». Το ατμόπλοιο «Χειμάρα», με 544 επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Πειραιάς, βυθίζεται μεταξύ Νέων Στύρων και Αγίας Μαρίνας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 400 άτομα.
1949: Οι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγου αρνούνται να συνεργαστούν με τον διάσημο μαέστρο Βίλχελμ Φουρτβένγκλερ. Τον κατηγορούν ότι υπήρξε συνεργάτης των Ναζί.
1953: Οι Ελληνίδες ψηφίζουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές, στην επαναληπτική εκλογή της Θεσσαλονίκης.
1955: Κάνει την εμφάνισή του στις βιτρίνες ένα περίεργο παιχνίδι με γράμματα και συνδυασμούς λέξεων, το Σκπραμπλ, που για καιρό από τότε που το κατασκεύασε ο εφευρέτης του παρέμενε στα συρτάρια, αφού δεν συγκέντρωνε το ενδιαφέρον των βιομηχανιών.
1976: Τα πρώην μέλη των Beatles απορρίπτουν προσφορά 30.000.000 δολαρίων για να ξαναεμφανιστούν ως συγκρότημα και να δώσουν μία συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.