Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Οι τράπεζες "βουλιάζουν" από κατασχεμένα ΙΧ

Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι κατασχέσεις το 2010 χτύπησαν κόκκινο. Μόνο της χρονιά που μας πέρασε οι κατασχέσεις αυτοκινήτων από τις τράπεζες έφτασαν το απίστευτο νούμερο των...




60.000 αυτοκινήτων! Σύμφωνα με πληροφορίες του Planet-Greece, ο αριθμός αυτός ήρθε να προστεθεί στα επιπλέον 30.000 κατασχεμένα αυτοκίνητα που οι τράπεζες έχουν στη διάθεσή τους από το 2009, δηλαδή, μιλάμε για συνολικά 90.000 αυτοκίνητα. Ο ατελείωτος στόλος των οχημάτων φυλάσσεται σε μάντρες στον Ασπρόπυργο και όπως επισημαίνει στο Planet-Greece υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, το κόστος φύλαξης, αποθήκευσης και συντήρησης του κάθε αυτοκινήτου, καθημερινά, φτάνει τα 2 ευρώ ανά αυτοκίνητο. Δηλαδή, στον στόλο των 90.000 αυτοκινήτων που έχουν οι τράπεζες στην κατοχή τους, πληρώνουν κάθε μήνα 5,4 εκατ ευρώ!!!

Δηλαδή, το χρόνο οι τράπεζες πληρώνουν σχεδόν 65 εκατ ευρώ (64,8 εκατ ευρώ, για την ακρίβεια) για τη φύλαξη αυτοκινήτων, τα οποία δεν πωλούνται, αφού οι έμποροι αδυνατούν να απορροφήσουν την υπερπροσφορά ΙΧ από τις τράπεζες και οι πολίτες απλά δεν αγοράζουν ΙΧ.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση τράπεζας, λέει στο Planet-Greece το ίδιο υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, η  οποία έχει ενημερώσει τους υπαλλήλους της, όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει κάποιο αυτοκίνητο σε πραγματικά εξευτελιστική τιμή και μάλιστα γίνονται και ευκολίες ακόμη και 12μηνες άτοκες δόσεις!

Πάντως, κάποιες τράπεζες σχεδιάζουν ήδη το άνοιγμα στους πλειστηριασμούς και σε πολίτες, εάν κάποιο αυτοκίνητο έχει περάσει 3 φορές από πλειστηριασμό εμπόρων χωρίς κανείς να δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.