Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Από τη RAF στη... Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Τα "μωρά" της τρομοκρατίας... αγρίεψαν. Μεγάλωσαν, δικτυώθηκαν κι απαιτούν...




ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ... ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Δεν ξύπνησαν ξαφνικά ένα πρωί κι αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Προηγήθηκαν δεκαετίες διεφθαρμένων κυβερνήσεων. Δεκαετίες όπου αυτό που ένοιαζε περισσότερο τους τότε νέους και νυν γονείς, ήταν πώς θα φάνε, θα βολευτούν, θα κάνουν την αρπαχτή, θα λαδώσουν, θα κάνουν τα στραβά τα μάτια, θα πατήσουν ακόμη κι επί πτωμάτων για να ανέβουν στα μάτια των άλλων.

Και ξαφνικά, οι ίδιοι (γενικότερα στην κοινωνία αναφερόμαστε κι όχι στις οικογένειες των συλληφθέντων) βλέπουν τα παιδιά τους,τα σπλάχνα τους, να... αυτοκαταστρέφονται. Να έχουν μπλέξει σε έναν λαβύρινθο - σκοτεινό για τους απ' έξω, φωτεινό για τους από μέσα - ακαταλλαβίστικο, όμως και για τους δύο.

Κι όμως, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας, οι ίδιοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Κι η πραγματικότητα λέει ότι υπάρχουν ορδές νέων που πλέον δηλώνουν αντιεξουσιαστές... και κάποιοι δεν το 'χουν σε τίποτα να πάνε ένα βήμα παραπέρα. Ένα κίνημα που γνωρίζει μεγάλη άνθηση ιδιαίτερα εν καιρώ οικονομικής κρίσης.

Κι όμως, κανείς δεν έκανε το αυτονόητο. Να σκεφτεί το εξής απλό.... "γιατί;"!!!!! Γιατί να θελήσουν να πάρουν τα όπλα, να φτιάξουν βόμβες, να ρισκάρουν τις ζωές τους... για ποιο σκοπό; Για το τίποτα; Τι θέλουν να αλλάξουν; Μήπως δε θέλουν να αλλάξουν αλλά απλά να γκρεμίσουν; Κι αν ναι γιατί;
Γαμώτο... είναι παιδιά; Πέρα των φοβερών πράξεων για τις οποίες κατηγορούνται (αν ισχύουν) δεν παύουν να είναι παιδιά! Είναι ψυχούλες... και κάποιοι τους μαύρισαν τις ψυχούλες αυτές! Ίσως τελικά αυτοί να είναι μεγαλύτεροι... τρομοκράτες. Ίσως αυτοί να είναι οι αυθεντικοί τρομοκράτες και τα "μωρά της τρομοκρατίας" θύματα ενός σάπιου συστήματος, που θρέφεται απ' τις σάρκες του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας "The Baader Meinhof Project". Λέει πολλά για ο πώς ξεκίνησε τη δράση της η RAF. Ίσως εκεί να βρείτε την απάντηση και για τη... σκέψη των "Πυρήνων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.