Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Σε δυο "στρατόπεδα" οι αστυνομκοί στην Αιτωλοακαρνανία

Δεν συμφωνεί η Ένωση των αστυνομικών υπάλληλων της Αιτωλ/νίας με την διάταξη που προβλέπει μία Ένωση ανά Αστυνομική Διεύθυνση, δηλαδή δύο Ενώσεις στον νομό... 



Για διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος των αστυνομικών κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές στην Αιτωλ/νία, με αφορμή την διάταξη του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, η οποία και προβλέπει την δημιουργία μιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ανά Αστυνομική Διεύθυνση.
Αυτό για την Αιτωλ/νία πρακτικά σημαίνει πως θα δημιουργηθούν δυο Ενώσεις, μιας στην περιοχή ευθύνης της Α/Δ Ακαρνανίας (Βόνιτσα, Αμφιλοχία, Αγρίνιο κλπ) και μιας στην Α/Δ Αιτωλίας (Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Αστακός κλπ)
Η πρώτη Ένωση θα έχει 350 μέλη ενώ η δεύτερη περί τα 120 και θεωρείται πως θα είναι σαφώς αδύναμη.
Η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου για την «σύσταση γραφείου αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις» προβλέπει εκτός της μια Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ανά Διεύθυνση και μια Ένωση αξιωματικών ανά Περιφέρεια.
Ο πρόεδρος της Ένωσης των αστυνομικών του νομού Δημήτρης Ρούσσης κάνει λόγο για προσπάθεια αποδυνάμωσης ενός ισχυρού συνδικαλιστικού οργάνου στην Αιτωλ/νία και προσανατολίζεται στην διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης το επόμενο διάστημα για την ενημέρωση των μελών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.