Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Παπουτσής: Να πάνε σπίτια τους οι απεργοί πείνας

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Χρήστος Παπουτσής για να απαντήσει στους μετανάστες - απεργούς πείνας...




μιλώντας στην επιτροπή της βουλής για το μεταναστευτικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: "να λύσουν την απεργία τους και να πάνε στα σπίτια τους".

Ο κος Παπουτσής χαρακτήρισε το μεταναστευτικό πρόβλημα "βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας" και επανέλαβε ότι θα προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων για άσυλο και επικουρική προστασία, με βάση το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα: Όσοι δικαιούνται ασύλου θα τους χορηγηθεί.
Οσο για τους υπόλοιπους, θα πρέπει να επαναπατρισθούν, είτε οικειοθελώς, είτε με απέλαση. Το τελευταίο βεβαίως, "είναι στην πραγματικότητα δύσκολο", παραδέχθηκε ο υπουργός, "καθώς οι πρεσβείες ορισμένων χωρών όπως το Μαρόκο, είναι απρόθυμες να συνεργαστούν - και καταβάλλουμε και μέσω της ΕΕ, κάθε είδους διπλωματική προσπάθεια".

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αδωνι Γεωργιάδη, γιατί δεν συνελήφθησαν οι καταληψίες της Νομικής μετά την αποχώρησή τους, ο κος Παπουτσής επικαλέστηκε κατ' αρχήν το μέγεθος του προβλήματος των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, που ζουν επί χρόνια στην Ελλάδα και έχουν καταστεί παράνομοι, μη διαθέτοντας τον απαιτούμενο κατ' έτος, αριθμό ενσήμων.
Από κει και πέρα, "δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε ακραία εφαρμογή του νόμου σε μια περίπτωση που μπάζει από δέκα μεριές: Οι άνθρωποι οδηγήθηκαν εκεί από επίσημο Φόρουμ που λειτουργεί ως μη κυβερνητική οργάνωση, χρηματοδοτούμενο από το ελληνικό κράτος", ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.