Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αντιπροσωπεία αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων έρχεται στην Ελλάδα

Την ανησυχία του ότι η συνεχιζόμενη αναταραχή στην Αίγυπτο, ενδέχεται να επηρεάσει τις σχέσεις του Καϊρου με το Ισραήλ...


...ακόμα και να ανατρέψει τη συμφωνία ειρήνης του 1979 μεταξύ των δύο χωρών, εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Διάσκεψης των Προέδρων των Μείζονων Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, Άλαν Σόλοου.

Ο κ. Σόλοου, που βρίσκεται στην Ελλάδα ως επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας εκπροσώπων αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογραμμίζει ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας, για τα όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο, αφού, όπως λέει χαρακτηριστικά, κάθε φορά που παρατηρείται αστάθεια στην περιοχή, υπάρχει πιθανότητα να ανακύψουν δυσκολίες.

Επισημαίνει ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή είναι να διατηρηθεί η ειρηνευτική συνθήκη, μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ, η οποία υπογράφτηκε το 1979 στην Ουάσινγκτον. «Είναι πολύ σημαντική και γι' αυτό θα πρέπει να διατηρηθεί σε ισχύ. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι δεν πρόκειται μεν να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν υπάρχουν και εγγυήσεις ότι όντως τα πράγματα θα είναι έτσι», τονίζει.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη τα πενήντα, περίπου, μέλη των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων συναντήθηκαν το πρωί με εκπροσώπους φορέων της πόλης, μεταξύ των οποίων πρόεδροι επιμελητηρίων, βιομηχάνων και εξαγωγέων. Οι εκπρόσωποι φορέων τους παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, έναντι των άλλων βαλκανικών πόλεων, και αναφέρθηκαν κυρίως στη στρατηγική θέση του λιμανιού στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, προσδοκώντας ότι θα τους επηρεάσουν, με στόχο την πραγματοποίηση επενδύσεων αμερικανοεβραϊκών κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Η πολυμελής αντιπροσωπεία της «Διάσκεψης των Προέδρων» μια φορά το χρόνο επισκέπτεται και μια διαφορετική χώρα και στη συνέχεια τα μέλη της μεταβαίνουν στο Ισραήλ. Η διήμερη επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη είχε κυρίως προσκυνηματικό χαρακτήρα, καθώς η αντιπροσωπεία, μεταξύ άλλων, απέτισε φόρο τιμής στους περίπου 50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίους, που θανατώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί. Πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα, κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο Ολοκαυτώματος και επισκέφθηκαν το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.