Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ο Παπουτσής για τις συλλήψεις των αγροτών στον Προμαχώνα

Για τις συλλήψεις των αγροτών στον Προμαχώνα, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στη Βουλή, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι, όπως δηλώνουν, των αγροτών της περιοχής επέμεναν πως...



όχι πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα κατά τη δική τους έκφραση που είχε έναν και μοναδικό στόχο να κλείσουν τα σύνορα στον Προμαχώνα. Αυτό επεδίωξαν από την πρώτη στιγμή. Αυτό διαδήλωσαν σε κάθε φάση της διαδικασίας. Αυτό προχώρησαν να κάνουν. Και επέμεναν να κάνουν. Η αστυνομία, όπως τους είχε προειδοποιήσει, δεν το επέτρεψε. Έκαναν επίθεση στο πρώτο μπλόκο των αστυνομικών. Προσπάθησαν να ξεπεράσουν το μπλόκο από άλλους επαρχιακούς δρόμους μέχρι αργά τη νύχτα, μέχρι που χάθηκαν με τα τρακτέρ στους χωματόδρομους. Και τότε ήταν ξανά εκεί η αστυνομία για να τους προσφέρει λεωφορείο της αστυνομίας για να τους μεταφέρει στα σπίτια τους. Ξανά το αρνήθηκαν. Και επιχείρησαν να γυρίσουν ξανά στα σπίτια τους μέσα στη νύχτα και χάθηκαν πάλι, μέχρι που βρέθηκαν άλλοι κάτοικοι της περιοχής για να τους οδηγήσουν αργά το βράδυ στα σπίτια τους. Και την άλλη μέρα όταν επιχείρησαν ξανά να κάνουν το ίδιο, η Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής τους υπέδειξε ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγουν το κλείσιμο του δρόμου και ζήτησε εγγυήσεις. Οι εγγυήσεις δεν δόθησαν ποτέ. Το αντίθετο ήθελαν να εγκατασταθούν μόνο στα σύνορα. Και μάλιστα να βάλουν και κάποιες ψησταριές εκεί προκειμένου να υπάρχει συσπείρωση του κόσμου και των αγροτών. Ως εκ τούτου, όπως αντιλαμβάνεστε, και νομίζω ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να αντιληφθεί, αυτό δεν μπορούσε να επιτραπεί σε καμία περίπτωση. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν ήταν νωπό ακόμα στη μνήμη όλων των Ελλήνων αυτό που είχε συμβεί ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Όταν επί βδομάδες ήταν κλειστός ο Προμαχώνας, όταν η χώρα μας είχε γίνει περίγελος σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν υπήρχαν αλλεπάλληλα διαβήματα της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν υπήρχαν οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή. Αυτό δεν το ξεχνάει κανείς. Ε, αυτό δεν θα επαναλαμβανόταν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.