Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό

Ξέρετε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, πόσα έχουν σε μετρητά οι Έλληνες σε τράπεζες του εξωτερικού; Έχουν...



περίπου 40 δις ευρώ!

Μία μέρα μετά το σάλο που δημιούργησε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel σχετικά με τις «αστρονομικές» καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, τραπεζίτες λένε ότι οι καταθέσεις αυτές δεν ξεπερνούν τα 40 δισ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να τεκμηριώνεται με στοιχεία ο αριθμός αυτός.

Όπως εξηγεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών καταθέσεων που έφυγαν από τη χώρα κατευθύνθηκαν στην Κύπρο και δευτερευόντως στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρακολουθεί η Τράπεζα της Ελλάδος κατά το 2010 οι καταθέσεις στο εσωτερικό μειώθηκαν κατά 30 δισ. ευρώ. Από αυτό όμως το ποσό εκτιμάται ότι μόνο 15 δισ. ευρώ «φυγαδεύθηκαν» στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Από το υπόλοιπο ποσό οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι 7-8 δισ. ευρώ βρίσκονται στο εσωτερικό σε θυρίδες ή στα χέρια των ιδιωτών, λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που είχε δημιουργηθεί στους καταθέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.