Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΑΓΡΟΤΕΣ: Αντιμέτωποι με την κοινωνική κατακραυγή

Θέλουν να κλείσουν τις εθνικές οδούς οι αγρότες, όμως το σκέφτονται. Ξέρουν ότι αν το κάνουν θα...


αντιμετωπίσουν την κοινωνική κατακραυγή αλλά και το μένος των οδηγών και ιδιοκτητών φορτηγών, στους οποίους είχαν σταθεί απέναντι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους, το καλοκαίρι. 
Η συνάντηση που είχαν το πρωί, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυης και Τροφίμων σε αίθουσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, απέβη άκαρπη.

Όπως έκαναν γνωστό, από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, ξεκινούν κινητοποιήσεις, σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των συλλόγων τους που συνεδρίασε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.
Στα ζητήματα που έθεσαν κατά τη συνάντηση οι αγρότες, κυριάρχησε το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το οποίο ζητούν να καταβάλλονται στο σύνολό τους μέσα από μια δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία εκτίμησης των ζημιών. Τέθηκε επίσης το θέμα του Μητρώου Αγροτών, καθώς και το αίτημα για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο.

Ωστόσο, για τα δικά τους "εγκλήματα" κανείς από τους "αγροπατέρες" δενμιλάει. Για τις επιδοτήσεις που φαγώθηκαν και βρέθηκαν αγρότες... φαντάσματα με mercedes και βίλες, για τους πραγματικούς αγρότες που χρωστούν και δεν έχουν πάρει τίποτα γιατί δεν ανήκουν σε κανένα κύκλωμα αλλά και για τις λαμογιές που έχουν γίνει με συνεταιρισμούς, δε λέει κανείς τους τίποτα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.