Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ο Πατέρας έδωσε 3 επιταγές με 220.000 ευρώ

Τρεις επιταγές, με το συνολικό ποσό των 220.000 ευρώ παρέδωσε το μεσημέρι στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο Νικόλας Πατέρας...




Τα χρήματα προορίζονται, τα μεν 200.000 ευρώ για την επισκευή των μηχανών της ΔΙΑΣ τα δε 20.000 ευρώ θα μοιραστούν (σε επιταγές των 10.000) στις οικογένειες των θυμάτων.

Αμέσως μετά έγιναν οιι εξής δηλώσεις:

N . ΠΑΤΕΡΑΣ: Ήρθα σήμερα στο Υπουργείο για να συναντήσω τον Υπουργό και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και να τους παραδώσω μία επιταγή 200.000€ για την επισκευή του στόλου των μοτοσικλετών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της ομάδας Δ.ΕΛ.ΤΑ. Καθώς και δυο επιταγές σαν οικονομική ενίσχυση για τις οικογένειες των θυμάτων. Είναι μεγάλη μου χαρά σαν Έλληνας πολίτης και μεγάλη μου τιμή να μπορώ να προσφέρω στην Ελληνική Αστυνομία η οποία κάνει ένα τεράστιο έργο για την πάταξη της εγκληματικότητας. Ταυτόχρονα, θέλω να περάσω ένα μήνυμα στους Έλληνες πολίτες. Ότι πρέπει ο καθένας από εμάς, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να βοηθάει σε αυτό το έργο το οποίο γίνεται. Σας ευχαριστώ πολύ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εμείς αστυνομικοί συντάκτες είμαστε αλλά επειδή τελευταία βλέπουμε ότι γίνεται μία κουβέντα κάτι έχει γίνει εκεί με τον Κούγια με κάτι κασέτες και όλα αυτά θέλετε να μας κάνετε και εμάς μία δήλωση για αυτό?
Ν. Δ. ΠΑΤΕΡΑΣ: Νομίζω ότι σήμερα ο σκοπός που έχω έρθει εδώ πέρα είναι ιερός και θέλω επί τη ευκαιρία θέλω να μεταφέρω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων και δεν είναι ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος κατάλληλος, για να μπούμε σε αυτή συζήτηση. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάποια στιγμή όμως θα του απαντήσετε του κ. Κούγια;
Ν. ΠΑΤΕΡΑΣ: Ευχαριστώ πολύ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πατέρα για την προσφορά του. Μία προσφορά που στην πραγματικότητα είναι αναγνώριση του μεγάλου έργου της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια του πολίτη και κυρίως για την εφαρμογή των νόμων. Επιπλέον θέλω να σας πω ότι ο κ. Πατέρας πέραν της προσφοράς του στην Ελληνική Αστυνομία, έκανε και μία άλλη προσφορά. Μια προσφορά προς τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών.
Θέλω να τον ευχαριστήσω, για την πρωτοβουλία του να σταθεί στο πλευρό της Ελληνικής Αστυνομίας σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που ο αγώνας ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα γίνεται ολοένα και πιο έντονος και πιο σκληρός.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ζητούσατε και από άλλους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν αυτή την τακτική;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Έλληνες, που έχουν οικονομική επιφάνεια, μπορούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια είναι ούτως ή άλλως καλοδεχούμενη η προσφορά τους. Ήδη, έχουμε πολλές προσφορές και τους ευχαριστώ επίσης δημόσια.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι θα απαντούσατε στον κόσμο ο οποίος βλέπει ότι για να συντηρηθούν οι μοτοσικλέτες της αστυνομίας ή κάποια άλλα οχήματα, χρειάζεται συνδρομή ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια; Είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα. Είναι δυνατόν ένα Υπουργείο να μην μπορεί να «βάλει» τακάκια στα αυτοκίνητα, στις μοτοσικλέτες;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πρώτα απ’ όλα οι ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου είναι τεράστιες σε όλους τους τομείς. Δεν είναι μόνο αυτό το οποίο λέτε. Για το συγκεκριμένο όμως, δεν είναι μόνο ότι υπάρχει δυσκολία δημοσιονομική σε ολόκληρο το ελληνικό δημόσιο. Υπάρχει και ένα νέο δημόσιο λογιστικό το οποίο εφαρμόζεται ακριβώς για να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά της χώρας αλλά δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή του. Κι αυτό, λόγω του ότι για δεκαετίες η ελληνική διοίκηση δεν είχε την αντίληψη της νοικοκυρεμένης διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Αυτά όλα σήμερα έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν. Μέχρι τότε όμως το οργανωμένο έγκλημα συνεχίζει να εξοπλίζεται, να εκσυγχρονίζεται, να ενισχύεται από όλες τις απόψεις. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να περιμένει η Ελληνική Αστυνομία το πότε θα αλλάξει αντίληψη στο Ελληνικό Δημόσιο και στη διαχείριση των οικονομικών του Κράτους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Κύριε Υπουργέ εχθές ο κ. Ραγκούσης, τρείς φορές το είπε ότι το θέμα των μεταναστών από εδώ και πέρα είναι θέμα της Αστυνομίας. Είχαμε δεν είχαμε το θέμα αυτό έγινε δικό μας. Τι σημαίνει αυτό;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Η Ελληνική Αστυνομία θα ασχοληθεί εφόσον συμφώνησαν οι ίδιοι οι απεργοί μετανάστες να λειτουργήσουν μέσα στο πλαίσιο του νόμου και ιδιαίτερα του συγκεκριμένου άρθρου του νόμου που εφαρμόζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο προβλέπει ως βασική προϋπόθεση για την οποιαδήποτε διευθέτηση, καταγραφή, ταυτοποίηση και δακτυλοσκόπηση. Από εκεί και πέρα είναι έργο της ελληνικής αστυνομίας να ασχοληθεί επισταμένως και αυτό θα κάνει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και χθες στη Βουλή είχατε έντονους διαλόγους απ΄ ότι είδαμε για το θέμα αυτό, για τους μετανάστες.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Ναι, ήταν πράγματι έντονη η κριτική που επέλεξαν ορισμένοι κυρίως για το γεγονός ότι επετεύχθη μια λύση της απεργίας πείνας. Αλλά φοβάμαι ότι μάλλον φανέρωσαν τη μεγάλη δυσφορία τους γιατί επετεύχθη λύση, γιατί αποφεύχθηκε η ένταση. Γιατί αποφεύχθηκαν οι συγκρούσεις . Γιατί απεφεύχθη η κοινωνική αναταραχή.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το « μιμητισμό» δεν τον φοβάστε. Ότι δηλαδή θα βρεθούν άλλοι τριακόσιοι που θα θέλουν να κάνουν το ίδιο; Σας έχει απασχολήσει καθόλου αυτό στην Κυβέρνηση;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όταν το κράτος εφαρμόζει τους νόμους σταθερά και αποφασιστικά δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοια φαινόμενα. Και δεν θα υπάρξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.