Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Στο Ελ. Βενιζέλος ελέγχουν για ραδιενέργεια τους επιβάτες

Με τον φωτογραφικό φακό του planet-greece, καταφέραμε να μπούμε στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος", όπου με ειδικά μηχανήματα...




οι υπεύθυνοι της Εθνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, υποβάλουν σε έλεγχο τους επιβάτες που προέρχονται από την Ιαπωνία. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, 6 μεγάλες πύλες πραγματοποιούν τον πρωτογενή έλεγχο για την ύπαρξη ραδιενεργών υλικών στους επιβάτες.
Εν συνεχεία, οι επιβάτες υποβάλονται σε επιπλέον έλεγχο με τη χρήση ειδικού φορητού μηχανήματος, με το οποίο γίνεται μέτρηση της επιφανειακής ραδιορύπανσης.  Εάν ο επιβάτης βρεθεί θετικός, μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του ραδιενεργού υλικού με το οποίο έχει μολυνθεί.

Μέχρι στιγμής, από χθες έως και σήμερα, έχουν ελεγχθεί 5 άτομα που ήρθαν στην χώρα μας από την Ιαπωνία και όλοι βγήκαν αρνητικοί στους σχετικούς ελέγχους που υπεβλήθησαν.

Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", στη Θεσ/νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.