Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Επέστρεψε στα ρεκόρ ο χρυσός

Νέο ρεκόρ σημείωσε στις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός καθώς οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια που προσφέρει το πολύτιμο μέταλλο εν μέσω των συνεχιζόμενων αναταραχών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική...

 

Το ράλι των τιμών του πετρελαίου και οι δηλώσεις του Ben Bernanke στην αμερικανική Γερουσία ότι η Federal Reserve είναι έτοιμη να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό αναζωπύρωσαν την ίδια στιγμή την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως "ασπίδα" ασφαλείας έναντι της επιτάχυνσης του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 21,30 δολ. ή 1,5% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.431,20 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Στα υψηλά της ημέρας το πολύτιμο μέταλλο ξεπέρασε τα 1.433 δολ. ανά ουγγιά καταρρίπτοντας το προηγούμενο ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 1.432,50 δολ. ανά ουγγιά που σημειώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή το ασήμι παραδόσεως Μαΐου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, κέρδισε 61 cents ή 1,8% στα 34,43 δολ. ανά ουγγιά σκαρφαλώνοντας σε υψηλά άνω των 30 ετών.

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές και τα υπόλοιπα μέταλλα. Η πλατίνα Απριλίου κέρδισε 35,90 δολ. ή 2% στα 1.845,10 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,1% κλείνοντας στα 814,35 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου σημείωσε μικρή άνοδο 0,3% στα 4,49 δολ. η λίβρα. 



(capital.gr)



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.