Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τα επαγγέλματα της κρίσης

Αφήνουν τα επαγγέλματα του γραφείου κι επιστρέφουν... στα παλιά. Επαγγέλματα που ο υπερκαταναλωτισμός μας έκανε να... τα σνομπάρουμε. Κι όμως, φαίνεται ότι τώρα αναβιώνουν και κάποιοι βγάζουν ένα καλό μεροκάματο. Διαβάστε ποια είναι τα επαγγέλματα αυτά...




Μοδίστρες, τσαγκάρηδες μπακάληδες και πολλές άλλες επαγγελματικές κατηγορίες που τα προηγούμενα χρόνια περνούσαν κρίση, επιστρέφουν στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς φαίνεται πως σε δύσκολους καιρούς προσφέρουν λύσεις με ποιότητα και φθηνές τιμές. 

Οι μοδίστρες

Όταν τα χρήματα μιας οικογένειας δεν περισσεύουν για την αγορά καινούριων ρούχων, την "ανανέωση" της γκαρνταρόμπας αναλαμβάνουν οι ράφτες και οι μοδίστρες, η πελατεία των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο, καθώς ολοένα και περισσότεροι έχουν αρχίσει να "ξεθάβουν" από τις ντουλάπες τα παλιά τους ρούχα. Παντελόνια-καμπάνες, σακάκια με βάτες και παλτό μιας άλλης εποχής χρειάζονται τροποποιήσεις για να μπορέσουν να είναι στη μόδα και να ξαναφορεθούν.
Αρκετοί είχαν φτάσει στο στάδιο της υπερκατανάλωσης, αλλά τώρα, με την οικονομική κρίση, αρχίζουν να αλλάζουν συνήθειες. 


Τα τσαγγαράδικα

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα τσαγκαράδικα. Τα παπούτσια πλέον φοριούνται περισσότερο καιρό και είναι απαραίτητη η συμβολή του τσαγκάρη για να κολλήσει η σόλα και να επιδιορθωθεί το σπασμένο τακούνι.




Τα μπακάλικα

Η κρίση φαίνεται ν' "ανασταίνει" και τα μπακάλικα της γειτονιάς. Οι στενές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη, η ποιότητα των προϊόντων και οι καλές τιμές οδηγούν ολοένα και περισσότερους να αποφεύγουν τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ.
Οι ιδιοκτήτες στα συνοικιακά καταστήματα, προβάλλουν ως μεγάλο ατού τη διαπροσωπική σχέση με τον πελάτη αλλά και την ποιότητα. Επιπλέον τα περισσότερα προϊόντα στο μπακάλικο πωλούνται χύμα, όπως παλιά, χωρίς εικονικά δώρα και μειώσεις που ποτέ δε φτάνουν στο ράφι. Μπορεί δηλαδή να πάρουν 300 γραμμάρια φακή, 250 γραμμάρια ρύζι και τρία αβγά αντί για εξάδα, που έπαιρναν παλιότερα.

(planet-greece με αναφορές από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.