Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δραματική αύξηση στα "λουκέτα" στο κέντρο της Αθήνας

Εξαιρετικά δυσάρεστη είναι η διαπίστωση ότι ένα στα τρία καταστήματα στην οδό Σταδίου και ένα στα... 



τέσσερα σε Ακαδημίας και Ερμού είναι κλειστά εξαιτίας της κρίσης, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Το ποσοστό των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει στο κέντρο της Αθήνας αυξήθηκε στο 23,4% από 17% τον περασμένο Αύγουστο. Πρώτη σε λουκέτα είναι η Σταδίου, όπου έχει κλείσει το 33,8% των καταστημάτων. Ακολουθεί η Ακαδημίας με 24,6% και η Ερμού με 24,3%.

Στον άλλο μεγάλο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την Πατησίων, το ποσοστό των λουκέτων διαμορφώνεται στο 20,6 του συνόλου των καταστημάτων, σε ορισμένα όμως σημεία του αγγίζει και το 30%.

Ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα εκτός κέντρου. Στο Χαλάνδρι έχει κλείσει το 22% των καταστημάτων, στο κέντρο του Πειραιά το 20,6%, στη Λεωφόρο Ηρακλείου της Νέας Ιωνίας το 17,8% των καταστημάτων, στη Θησέως της Καλλιθέας το 16,8%.

Αλματώδης είναι η αύξηση των λουκέτων σε περιοχές όπως η Κηφισιά, όπου σύμφωνα με την ΕΣΕΕ έκλεισε το 21% των καταστημάτων που βρίσκονταν στους πέντε εμπορικότερους δρόμους του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.