Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Λύθηκε το μυστήριο με το falcon του Καντάφι

Όπως μετέδωσε το μεσημέρι , το πρακτορείο Reuters, το προεδρικό αεροσκάφος της Λιβύης μετέφερε τον...



υπεύθυνο Προμηθειών της χώρας, στρατηγό Αμντέλ Ραχμάν Μπεν αλί αλ – Σαγέντ αλ Ζάουί, ο οποίος έφτασε στο Κάιρο, μεταφέροντας μήνυμα του Μουαμάρ Καντάφι προς το στρατιωτικό συμβούλιο που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της Αιγύπτου, μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Το Reuters, επικαλούμενο αιγύπτιους διπλωματές και αξιωματούχους του αεροδρομίου του Καϊρου, μετέδωσε ότι ο Λίβυος στρατηγός μετέφερε προσωπικό μήνυμα του Καντάφι προς τους Αιγύπτιους στρατηγούς.

Λιγο πριν τις 11 το πρωί της Τετάρτης, το προεδρικό αεροσκάφος 5A-DCN Falcon DA 900 του Μουαμάρ Καντάφι πετούσε με κατεύθυνση το FIR Αθήνας. Το αεροσκάφος, διήλθε το FIR Μάλτας και περνώντας από το σημείο ARLON, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Μάλτας και FIR Αθηνών, πετούσε με κατεύθυνση το FIR Αθηνών.Λίγο πριν από τις 11:20 το αεροσκάφος σε επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Αθήνας, δήλωνε κατεύθυνση για Αίγυπτο .


Σύμφωνα με πληροφορίες, το λιβυκό πολιτικό αεροσκάφος διέγραψε μία σχεδόν κυκλική πορεία, το οποίο εισήλθε και εξήλθε νόμιμα από το ελληνικό FIR, με προορισμό το Κάϊρο, αφού προηγουμένως είχε καταθέσει κανονικά σχέδια πτήσης.

Ειδικότερα, στις 11:20 το λιβυκό αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από την Τρίπολη, εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο, στη θέση Άγκνους. Η θέση αυτή βρίσκεται στη Μεσόγειο, στο σημείο όπου τελειώνει το FIR Αθηνών και αρχίζει το FIR της Μάλτας. Το αεροσκάφος πέταξε επί 14 λεπτά στον ελληνικό εναέριο χώρο και στις 11:34 βγήκε από τη θέση Σαλούν, που βρίσκεται εκεί, όπου τελειώνει το FIR Αθηνών και αρχίζει το FIR της Αιγύπτου.

Ο πιλότος του αεροσκάφους κατέθεσε κανονικά, ως όφειλε, σχέδιο πτήσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, λέγοντας ότι απογειώθηκε από την Τρίπολη της Λιβύης και είχε προορισμό το Κάϊρο της Αιγύπτου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιους είχε επιβάτες. Σημειώνεται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο πιλότος δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει ποιους μεταφέρει, από τη στιγμή που έχει καταθέσει κανονικά σχέδια πτήσης.
Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η συγκεκριμένη πτήση χαρακτηριζόταν συνήθης.

Πριν από λίγες μέρες το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε επισκεφθεί το Αμμάν της Ιορδανίας και επέστρεψε στην Τρίπολη της Λιβύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.