Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Guardian: Μάρτυρες της Ελλάδας οι απεργοί πείνας

Με τίτλο «Οι απεργοί πείνας είναι οι μάρτυρες της Ελλάδας» αρθρογράφος του βρετανικού Guardian... 



αναφέρεται στην υπόθεση των μεταναστών του μεγάρου Υπατία, οι οποίοι ζητούν τη χορήγηση ασύλου από την ελληνική πολιτεία με μοναδικό όπλο την ίδια τους τη ζωή.

«Καθώς ο κόσμος έχει στραμμένα τα μάτια του στις βορειο- αφρικανικές εξεγέρσεις, μία άλλη μικρότερης έκτασης τραγωδία εκτυλίσσεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Σχεδόν 300 μετανάστες χωρίς χαρτιά, οι περισσότεροι από το Μάγκρεμπ, κάνουν απεργία πείνας για περισσότερο από ένα μήνα. Πολλοί έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία καθώς η κατάστασή τους επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα», συνεχίζει.

Πρόκειται για ανθρώπους που έζησαν και εργάστηκαν στην Ελλάδα επί επτά χρόνια. Μάζευαν ελιές και πορτοκάλια, πρόσεχαν ηλικιωμένους ανθρώπους, δούλεψαν σε οικοδομές για ένα κομμάτι ψωμί.

«Μετά από χρόνια λοιπόν εκμετάλλευσης και ταπείνωσης, τους είπαν να φύγουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Είτε οικειοθελώς είτε με απέλαση», προσθέτει ο αρθρογράφος.

Αυτό που ζητούν οι μετανάστες είναι άσυλο έτσι ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη στην αγορά εργασίας και την κοινωνία. Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει τα αιτήματά τους λέγοντας όμως ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταδικαστεί ως παραβάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόκειται για ένα θλιβερό συμπέρασμα για μια χώρα που ακόμα και ο πρωθυπουργός της, Γιώργος Παπανδρέου, βρήκε καταφύγιο κατά την σκοτεινή περίοδο της Χούντας σε χώρες του εξωτερικού, καταλήγει ο Guardian.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.