Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις που απειλούνται με «λουκέτο»

Δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και κινδυνεύουν με "λουκέτο" δίνει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (ΥΠΑΑΝ) μέσω της αναμόρφωσης του Πτωχευτικού Κώδικα...


Με το νέο πλαίσιο, επιχειρείται η διάσωση πολλών επιχειρήσεων και η διευκόλυνση της αγοράς των επιχειρήσεων από τρίτους καθώς με τη νέα διαδικασία επιτυγχάνεται ευκολότερα η μεταβίβαση των υπαγόμενων επιχειρήσεων.
Το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε δεύτερη ανάγνωση στο υπουργικό συμβούλιο από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ουσιαστικά επιδιώκει την εξυγίανση των επιχειρήσεων που είναι επιχειρηματικά βιώσιμες αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, αρκετά πριν επέλθει η περίοδος πτώχευσης που αυτόματα θα σημάνει και την απαξίωσή τους.

Μάλιστα, προβλέπει την πλήρη αντικατάσταση του έκτου κεφαλαίου (άρθρα 99 έως 106) του ν. 3588/2007 (Πτωχευτικός Κώδικας), ενώ πλέον, υπό όρους, στην προπτωχευτική διαδικασία θα μπορούν να εντάσσονται και επιχειρήσεις που έχουν προχωρήσει σε παύση πληρωμών.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το βασικό στοιχείο της ρύθμισης είναι ο γρήγορος επανακαθορισμός των σχέσεων οφειλέτη και πιστωτών, με σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας εξυγίανσης, μετά και από εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις, που έχει ως στόχο τον περιορισμό της προκύπτουσας ζημίας στο ελάχιστο. Έτσι, περιορίζεται το διάστημα της αβεβαιότητας σε σχέση με την επιβίωση ή μη της επιχείρησης.

πηγή: ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.