Σάββατο 16 Απριλίου 2011

"Κραχ" στις ασφαλιστικές εταιρείες

Οι εταιρείες ασφαλειών αυτοκινήτου καταρρέουν. Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ΙΧ αδυνατούν να πληρώσουν τα ολοένα και υψηλότερα ασφάλιστρα. Υπολογίζεται, από παράγοντες της αγοράς ότι αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους πάνω από...




1 εκατ. οχήματα! Έτσι, ολοένα και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες επιλέγουν να μετακυλήσουν την χασούρα τους στους πελάτες που πληρώνουν. Πώς; Αποζημιώνοντάς τους με λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπονται στα συμβόλαια, εφαρμόζοντας διάφορα τερτίπια.  Επικαλούμενοι δήθεν παλαιότητα του οχημάτα και ψιλά γράμματα, που σπανίως έως ποτέ διαβάζουν οι πελάτες, δίνουν τελικά λιγότερα χρήματα στους πελάτες τους, υποχρεώνοντάς τους μάλιστα να υπογράψουν συμφωνητικά με τα οποία δηλώνουν ότι έχουν ουδεμία επιπλέον απαίτηση από τις εταιρείες.

"Με νομότυπες διαδικασίες, οι εταιρείες λειτουργούν σε ορισμένες περιπτώσεις στα όρια του νόμου, παραπλανώνοντας πολλές φορές τους πελάτες τους για τα δικαιώματά τους" εξηγεί στο planet-greece ασφαλιστής με χρόνια εμπειρίας στον χώρο. Η πολιτεία με τα αρμόδια όργανα θα πρέπει να εξετάσει τα συμβόλαια που κάποιες εταιρείες υποχρεώνουν τους πελάτες τους να υπογράψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.