Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Βουλιάζουν στα χρέη 58 δήμοι της χώρας

Ούτε ο χρυσός από τα αποθεματικά της Τράπεζας της Ελλάδος δε θα φτάνει σε λίγο για να μπορέσει να γλιτώσει από το φάσμα της πτώχευσης 58 δήμους από όλη την χώρα. «Στο κόκκινο» βρίσκονται 24 δήμοι της χώρας, από τους συνολικά 325, σε ό,τι αφορά στην... 



οικονομική τους κατάσταση, ενώ και άλλοι 34 έχουν συνολικό χρέος, σε σχέση με τα τακτικά τους έσοδα, έως και 100%. Έτσι, η επιβολή "Μνημονίου" και για την τοπική αυτοδιοίκηση, αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση.

Για τους δήμους αυτούς προβλέπεται η ένταξή τους σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, αφού προηγουμένως διαπιστωθεί η οικονομική κατάσταση από ορκωτούς ελεγκτές και η έγκριση του προγράμματος από ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή, που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως διευκρίνησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, το πρόγραμμα από όπου θα αναχρηματοδοτηθούν οι υπερχρεωμένοι δήμοι, προβλέπει πάγωμα προσλήψεων, πάγωμα χρηματοδότησης ορισμένων εκδηλώσεων, δημοσίων σχέσεων κλπ. και υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα περιλαμβάνει επιμήκυνση αποπληρωμής δανείων, χαμηλότερο επιτόκιο και χορήγηση περιόδου χάριτος για ορισμένες περιπτώσεις δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.