Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αυξήσεις - φωτιά του ΦΠΑ σε φαγητά, Μέσα Μεταφοράς, πετρέλαιο κι υπηρεσίες

Τέλος δεν έχει η φοροκαταιγίδα που ανήγγειλε η κυβέρνηση με αποτέλεσμα οι πολίτες και οι έμποροι να μιλούν για ληστρικές αυξήσεις και να ελπίζουν σ ένα θαύμα. Όπως τονίζουν δε θα μπορέσουν να απορροφήσουν ούτε τμήμα της αύξησης του Φ.Π.Α με αποτέλεσμα ο οικογενειακός προϋπολογισμός να ανέβει στα ύψη και οι περισσότεροι να παραμιλούν...

Άφησαν αφορολόγητο ΜΟΝΟ τον... αέρα!


Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη μετάταξη προϊόντων από τον χαμηλό ΦΠΑ 13% στον υψηλό 23% δηλαδή αύξηση 10% σε όλα τα είδη διατροφής ,τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα κόμιστρα ταξί.

Δείτε με απλά παραδείγματα τι ακριβώς σημαίνει κάτι τέτοιο…Μια οικογένεια που ακόμη και σήμερα κάνει περικοπές στα πάντα και αγοράζει τα απόλυτος απαραίτητα πληρώνει στο σουπερ μάρκετ 300 ευρώ το μήνα δηλαδή 3.600 το χρόνο, τώρα μόνο με τα βασικά είδη διατροφής και με αύξηση 10% θα πληρώνει 360 ευρώ το μήνα άρα 4.356 ευρώ το χρόνο...

Σε ότι αφόρα τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ ενδεικτικά ,ο τριμηνιαίος λογαριασμός της ΔΕΗ από 150 ευρώ με μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση, δηλαδή 450 το χρόνο, με 10% αύξηση θα φτάσει τα 165 ευρώ το τετράμηνο δηλαδή 495 το χρόνο. Άρα ο καταναλωτής θα επιβαρυνθεί με 50 ευρώ.


Αυξήσεις και στα ΜΜΜ

Και η φοροκαταιγιδα δεν έχει τέλος .Πολυτέλεια θα θεωρείται και η μετακίνηση μας με τα μέσα σταθερής τροχιάς. Τα εισιτήρια θα φτάσουν από 1,40 στο 1,54 δηλαδή αν κάποιος μετακινείται 22 μέρες το μήνα με το λεωφορείο, το μετρό, τον ηλεκτρικό ή το τραμ θα ξοδεύει πλέον περίπου 40 ευρώ από 31 ευρώ.

Το υπουργικό συμβούλιο μελετά και εξίσωση τις τιμής του πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης κάτι που σημαίνει αύξηση αν τελικά γίνει και αυτό , κατά 65%. Έτσι λοιπόν αν πληρώσαμε τα 1.500 λίτρα με 0,86 λεπτά δηλαδή 1.290 σε λίγους μήνες θα φτάσει το 1,46 συνεπώς θα βάλουμε το χέρι πάρα πολύ βαθιά στην τσέπη μιας και χρεωθούμε με 2.190 ευρώ. Από την πλευρά τους οι βενζινοπώλες ισχυρίζονται ότι δεν θα αποδεχτούν αυτό το μέτρο και σύντομα θα φτιάξουν το δικό τους κίνημα μαζί με καταστηματάρχες αντιδρώντας στα νέα μέτρα.

Από 1ης Ιουλίου και όχι από την αρχή του 2012 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο και στα αναψυκτικά. Ενώ αυξήσεις αναμένονται σε άνθη, βιβλία, εστιατόρια, κινηματογράφο και καφετέριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.