Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Αμετάβλητη η κατάσταση του τραυματία διαδηλωτή

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 31χρονου διαδηλωτή που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που αμαύρωσαν την απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν...



που ανέγνωσε στους δημοσιογράφους ο συντονιστής Διευθυντής της Β' Χειρουργικής Κλινικής, Σταμάτιος Πίνης, ο τραυματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένος, ενώ η μετεγχειρητική κλινική εικόνα του είναι αμετάβλητη.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης μετεγχειρητικής αξονικής τομογραφίας εγκεφάλου που έγινε στον 31χρονο εμφανίζουν εμμονή του ήπιου μετατραυματικού οιδήματος, όπως επίσης και παρουσία λίγων αιματηρών στοιχείων στην περιοχή του αφαιρεθέντος αιματώματος. Οπως επισήμανε ο κ. Πίνης, συνεχίζεται η συντηρητική αγωγή και θα γίνει επανέλεγχος με νέα αξονική τομογραφία.

Στο Γενικό Κρατικό Νικαίας νοσηλεύονται και άλλοι τέσσερις προσκομισθέντες τραυματίες, η κατάσταση υγείας των οποίων δεν εμπνέει ωστόσο ανησυχία.


«Κάποιοι αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτόν»

«Κάποιοι αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θ. Κοκκαλάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

«Αμέσως μετά το τέλος (της πορείας), κάποιοι που είχαν παρεισφρήσει στο μπλοκ των διαδηλωτών, την ώρα που αποχωρούσαν, επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Εκεί υπήρξε αρχικά άμυνα. Αφετέρου δε, αποκατάσταση της τάξης από αστυνομικούς. Φαίνεται, σε ό,τι αφορά τα επεισόδια, κάποιοι αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτόν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοκκαλάκης ανέφερε επίσης ότι «αμέσως ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με εντολή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, παρουσία ισχυρής συνοδείας και εισαγγελικών λειτουργών πήγαν σε όλα τα νοσοκομεία και στο συγκεκριμένο για να αρχίσουν έρευνα».

«Έτσι, συμπλήρωσε, «όπως φαίνεται, ο τραυματισμός (του διαδηλωτή) προκλήθηκε εκεί κοντά στα επεισόδια. Το ποιος τον προκάλεσε, αυτή τη στιγμή είναι ένα ζητούμενο».
Κατήγγειλε πάντως ότι αν και χθες επιχειρήθηκε να ξεκινήσει έρευνα, «οι ανώτατοι αξιωματικοί και ο εισαγγελέας που βρέθηκαν εκεί προπηλακίστηκαν».

πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.