Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Φθηνότερο ψωμί, χειρότερη ποιότητα, περισσότεροι άνεργοι...

Πώς συνδυάζονται όλα τα δεδομένα του τίτλου, θα αναρωτηθείτε...
Οι αρτοποιοί Ελλάδος συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξινίδη, καθώς τον επόμενο μήνα που απελευθερώνονται σειρά επαγγελμάτων, μεταξύ άλλων είναι και αυτό των αρτοποιών...




Η Ομοσπονδία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι η εισοδος στο χώρο της αρτοποιΐας αλυσίδων σούπερ μάρκετ, και άλλων επιχειρήσεων που εισάγουν κατά κόρον ζύμη από το εξωτερικό, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών, δεδομένου ότι το ψωμία είναι ένα ιδιαίτερα ευπαθές προϊόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, ο υφυπουργός δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη απάντηση στις ανησυχίες τους, ωστόσο επιφυλάχθηκε να μελετήσει τα στοιχεία που του προσκόμισαν και να έχουν εκ νέου συζήτηση, ίσως και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Ανάπτυξης, το 46,9% αγοράζει καθημερινά ψωμί από φούρνους και το 20,4 % από τα σούπερ μάρκετ.
Αυτή τη στιγμή, 14.400 αρτοποιεία απασχολούν 67.000 εργαζόμενους, κάτι που σημαίνει ότι με την απελευθέρωση είναι πολύ πιθανό να χτυπήσει και αυτόν τον κλάδο, δημιουργώντας νέους ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.