Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Προφυλακίστηκαν ο Γιώργος Τσακογιάννης κι ο Αχιλλέας Μπέος [ΒΙΝΤΕΟ]

Την προφυλάκιση των Αχιλλέα Μπέου, Γιώργου Τσακογιάννη και Βασίλη Καρακούλια αποφάσισε 
με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου, ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, ενώπιον του οποίου απολογήθηκαν τη Δευτέρα...



οι 9 συλληφθέντες, για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.

Εν αντιθέσει με τους προαναφερθέντες, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Σταύρος Ψωμιάδης, Ανδρέας Δημόπουλος, Αθανάσιος Ντότσης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης και Νίκος Ζαμάνης. Αύριο αναμένεται να περάσουν το κατώφλι των γραφείων της Ευελπίδων για να απολογηθούν ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος και Βασίλης Γεωρτσιάκος.

Τελευταίος που απολογήθηκε τη Δευτέρα ήταν ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος προφυλακίστηκε, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε και ο ομόλογός του στην Ηλιούπολη, Γιώργος Τσακογιάννης.

Ο Τσακογιάννης, στην απολογία του, αρνήθηκε ότι δωροδόκησε οποιονδήποτε, για να αλλοιώσει αποτελέσματα αγώνων, με σκοπό να κερδίσει χρήματα μέσω στοιχημάτων, με τα οποία, όπως τόνισε, δεν ασχολείται καθόλου.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος επιχειρηματίας με χόμπι το ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι βρέθηκε να είναι αναμεμειγμένος σε αυτήν την υπόθεση, λόγω των κοινωνικών του επαφών με συγκεκριμένα πρόσωπα που απασχολούν την ελληνική Δικαιοσύνη.

Όσο για τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης ισχυρίστηκε ότι έχει παρεξηγηθεί περιεχόμενο αυτών, καθώς πρόκειται για διαλόγους μεταξύ ανδρών, που, όπως επεσήμανε, είναι φανατισμένοι με το ποδόσφαιρο.

Πρώτος που προφυλακίστηκε από τους κατηγορούμενους, για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια και τα παράνομα στοιχήματα, ήταν ο οποίος, σύμφωνα με τις καταθέσεις, διατηρούσε πολύ μεγάλο γραφείο παράνομου στοιχηματισμού, με απευθείας πρόσβαση στα παράνομα στοιχήματα της Κίνας, μέσω ειδικού μηχανήματος («Κινέζος»).

Ο Καρακούλιας, που κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στοιχηματική απάτη, δωροδοκία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με καμία οργάνωση, ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα πρόσωπα με τα οποία φέρεται να έχει συγκροτήσει την εγκληματική οργάνωση. Υποστηρίζει ότι από τα 450 δελτία του ΟΠΑΠ, που αναφέρονται στην αίτηση κατάσχεσης στο σπίτι του, κανένα δεν αφορά σε στημένο αγώνα και άρα δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος εις βάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.