Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

82 βουλεύτες μέχρι ώρας έχουν δεχτεί επιθέσεις. Διακομματική για το θέμα της βίας θα ζητήσει η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους σχετικά με την εξάπλωση του φαινομένου της βίας εναντίον του πολιτικού κόσμου.Απευθύνθηκε σε...


 όλα  τα κόμματα, στους συνδικαλιστές, στους πανεπιστημιακούς και στις οργανωμένες ομάδες διαμαρτυρίας των πολιτών, κατά την σημερινή του εισήγηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ζήτησε από όλους να πάρουν θέση.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι επιθέσεις σε μέλη του κοινοβουλίου είναι υποκινούμενες από «ακραίες ομάδες» και ότι το «εκκολαπτήριο» της βίας δεν είναι η οικονομική κρίση, παρά μόνο η αφορμή. Ανέφερε ακόμα ότι οι επιθέσεις εις βάρος του Κοινοβουλίου ακρωτηριάζουν την Δημοκρατία και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανομία και ανασφάλεια.
«Οφείλουμε να διασφαλίσουμε όλοι μας την ανεμπόδιστη έκφραση του λόγου» τόνισε ο κ. Παπανδρέου ο οποίος απηύθυνε «προσκλητήριο διαλόγου προς όλους».
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει την σύσταση διακομματικής επιτροπής για την προστασία των θεσμών, τη διασφάλιση της ευνομίας και των συναθροίσεων, την λειτουργία της Αστυνομίας κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.