Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Νέο προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση. Μπροστά και στην παράσταση νίκης.

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει και νέα δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύεται στο "Παρόν", με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Α. Σαμαρά να παίρνει για πρώτη...


 φορά «κεφάλι» εκτός από την πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
Τα ποσοστά του δικομματισμού έχουν πέσει στο  47,5%, και το 50,1% ζητά πρόωρες εκλογές.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 1,3%, ενώ στην προηγούμενη μέτρηση η διαφορά ήταν στο 0,9%.
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι: ΠΑΣΟΚ 23,1%, ΝΔ 24,4%, ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 4,8%, ΣΥΡΙΖΑ 3,4%, Οικολόγοι 3,3%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%, Άρμα Πολιτών 2,2%, ενώ το 20,8% των ερωτηθέντων απαντά «δεν ξέρω – δεν απαντώ».
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 54,8% έναντι 37,8% του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Α. Σαμαράς περνά μπροστά με 31,5%, έναντι 30,5% του Γ. Παπανδρέου. Νικητής όμως παραμένει ο «κανένας» με ποσοστό 36,8%.
Το 77,6% πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να χρεωκοπήσει ακόμη και αν δεν ψηφιζόταν το μεσοπρόσθεσμο ενώ 8 στους 10 που ρωτήθηκαν εκτιμούν πως έρχονται χειρότερες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.