Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Αντί να μειωθεί εκτοξεύτηκε το έλλειμμα!

Διαβάστε, με όλα τα στοιχεία αναλυτικά, γιατί εμείς, στο planet-greece, από την πρώτη στιγμή είμαστε κατά του μνημομονίου. Οι πολίτες ματώνουν κι αντί να μειώνεται το έλλειμμα, εκτιμάται ότι θα είναι προσαυξημένο κατά 100% των αρχικών εκτιμήσεων!!! Ειδικότερα...




Στο 161% του ΑΕΠ θα κορυφωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2012, για να αποκλιμακωθεί
στη συνέχεια, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα προωθήσει αποτελεσματικά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το ελληνικό δημόσιο χρέος δε θα αντιστοιχεί σε περισσότερο από 127% του ΑΕΠ το 2020», επισημαίνει η ΕΚΤ στη μηνιαία της έκθεση. «Θα παραμένει με άλλα λόγια μακράν του ορίου του 60% του ΑΕΠ, που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης», όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Με άλλα λόγια θα είναι 100% αυξημένο σε σχέση με την αρχική εκτίμηση!

«Η επίτευξη αυτής της προοπτικής εναπόκειται στη βούληση και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και την πλήρη εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», σημειώνεται στην ίδια έκθεση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ το ελληνικό χρέος θα φθάσει στο 172% του ΑΕΠ το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.