Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Διαμαντοπούλου: Καταργείται το άσυλο


Μπορεί να μην μας είναι συμπαθής, ως πολιτικός, όμως στις αλλαγές που προωθεί για την παιδεία, εμείς θα την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις...


Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι με το νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Το άσυλο όπως το ξέραμε καταργείται», δήλωσε χαρακτηριστικά στους Νέους Φακέλους στον ΣΚΑΙ.

Η υπουργός έκανε λόγο για στρεβλή διαχείριση του ζητήματος μέχρι σήμερα και ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει η ανέπαφη η αρχή της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ωστόσο τα όργανα του κάθε πανεπιστημίου θα αναλάβουν να ορίσουν το καθεστώς με υπηρεσίες φύλαξης.

Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα περιφρούρησης του πανεπιστημιακού χώρου όπως συμβαίνει σε κάθε δημόσιο χώρο. Η υπουργός τόνισε τέλος ότι σε περίπτωση επεισοδίων είναι στην αρμοδιότητα του πρύτανη και όχι του πρυτανικού συμβουλίου να καλέσει την αστυνομία.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ, πλέον οι Πρυτάνεις των πανεπιστημίων θα επιλέγονται με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, ενώ πολλές Σχολές αναμένεται να συγχωνευτούν ή να κλείσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.