Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η κρατική περιουσία θα καταλήξει σε χέρια πολιτικών φίλων.Δεν το λέμε εμείς...

Σε δημοσίευμά του ο Economist αμβισβητεί την επιτυχία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και λένε ανοιχτά πλέον πως τα "φιλέτα" θα τα πάρουν πολιτικοί φίλοι.Με αφορμή μάλιστα το δημοσίευμα,κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο ο Θόδωρος Σκυλλακάκης.Διαβάστε εαν δεν πιστεύετε:
«Η σχεδιαζόμενη αποκρατικοποίηση των 50 δις… φαίνεται προδιαγεγραμμένο ότι δεν θα επιτύχει στους στόχους, εν μέρει διότι οι τιμές που προβλέπονται είναι υπερ-αισιόδοξες, και εν μέρει γιατί η οργάνωση μιας αποκρατικοποίησης κάθε 10 μέρες περίπου είναι ανέφικτη. Στη θεωρία η ιδιωτικοποίηση έχει τη δυνατότητα να αναδιαρθρώσει την οικονομία, όμως πωλήσεις όσο-όσο (fire-sales) ενέχουν τον κίνδυνο να βρεθούν τα καλύτερα (σ.σ. κρατικά) περιουσιακά στοιχεία στα χέρια πολιτικών φίλων (cronies), που θα διαστρέψουν προς όφελός τους το κανονιστικό πλαίσιο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.