Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Τι να κάνετε αν μπλέξετε σε μπλόκο των ταξιτζήδων και αποκλειστείτε σε λιμάνια - δρόμους - αεροδρόμια...


Οι διακοπές αρχίζουν για σας, αλλά για τους ταξιτζήδες που αυτό το διάστημα τρώνε σίδερα με τα καψόνια του Ραγκούση, το πράγμα σοβαρεύει. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που τους βρείτε μπροστά σας να σας φράσουν το δρόμο, καθυστερώντας διακοπές ή δουλειές... Μην το παίρνετε αψήφιστα, διαβάστε προσεκτικά για να μην  βρεθείτε και "κερατάδες και δαρμένοι"...

1. Οι ταξιτζήδες αυτή τηυν περίοδο είναι εξαιρετικά τσαντισμένοι. Αυτοί ψάχνονται για καυγάδες πολύ περισσότερο από εσάς. Επιπλέον, αυτοί είναι πολλοί και μαζεμένοι κι εσείς μόνος... Θεωρήστε βλακεία οποιαδήποτε προσπάθεια συμπλοκής μαζί τους. Είναι εξαιρετικά φορτισμένοι και ψάχνουν ευκαιρία να ξεσπάσουν. Αν τα ΜΑΤ δεν τους αφήνουν να σπάσουν το γραφείο του Ραγκούση, ΜΗΝ τους προκαλέσετε γιατί θα σπάσουν το αυτοκίνητό σας.
2. Σας φράζουν το δρόμο αλλά προσπαθήστε να καταλάβετε ότι και αυτοί έχουν τα δίκια τους. ήδη εδώ και 3 εβδομάδες χωρίς δουλειά έχουν μείνει απένταροι και τρώνε τα έτοιμα. ΝΑΙ υπάρχουν πολλοί που έχουν φτιαχτεί οικονομικά αλλά υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι που στο τέλος του μήνα πρέπει να πληρώσουν ένα χιλιάρικο για την δόση του δανείου και ΔΕΝ τα έχουν! Άρα μπορούν να θεωρούν ότι έχουν περισσότερο δίκιο από εσάς που πάτε για χαλάρωση...

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ:
Πέφτετε σε μπλόκο σε κάποιο δρόμο. Είστε ο πρώτος που σταματούν; Αν σας παίρνει να φύγετε κάντε το αλλά αν κινδυνέψει έστω και κατ ελάχιστο ένας από τους συγκεντρωμένους να τον πατήστε θα σας σταματήσουν με την βία και θα χρειαστείτε πολλές συγνώμες... Σταματήστε, ακούστε τι θα σας λένε (κάτι θα σας πούν για τα δίκια τους οι άνθρωποι, μια τυπική συγνώμη κτλ), τραβήξτε χειρόφρενο, βάλτε το air condition και ...χαλαρώστε! Ναι, χαλαρώστε. Πάρτε το απόφαση ότι θα καθυστερήσετε, μην δώσετε καμία "μάχη" να τους πείσετε να σας αφήσουν και κυρίως μην πείτε χοντράδες και ψέματα αν δεν υπάρχει πραγματικά σοβαρή ανάγκη. Ηρεμήστε και περιμένετε όσο χρειαστεί. Καλύτερα να αποφύγετε να βγείτε από το αυτοκίνητο και να πιάσετε κουβέντα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν υπάρχουν κάμερες είστε τυχεροί. Συνήθως, μετά από λίγα λεπτά - όταν οι κάμερες έχουν ολοκληρώσει το ρεπορτάζ τους - ανοίγουν το δρόμο. Πάντως αν υπάρχουν κάμερες μην τραβήξετε καθόλου την προσοχή. Μην επιχειρήσετε να βρείτε υπεύθυνο των ταξιτζήδων, δεν υπάρχει! Αν σας ρωτήσει ο/η ρεπόρτερ, δηλώστε υπέρ των ταξιτζήδων ή τουλάχιστον ουδέτερος άσχετα με το τι πιστεύετε. Όλα αυτά ισχύουν σε πολλαπλάσιο βαθμό αν μεταφέρετε παιδιά (την οικογένεια). Αν δείτε ότι το μπλόκο έχει περάσει την μισή ώρα, ρωτήστε ευγενικά πότε θα ανοίξουν και ρωτήστε αν μπορείτε να επιστρέψετε πίσω ή να φύγετε από άλλο δρόμο. Σε καμία περίπτωση μην εμπλακείτε σε καυγά. Ακόμη και οι οδηγοί που ακολουθούν να δηλώνουν υπέρ σας, αν εμπλακείτε σε καυγά κανείς δεν θα σπεύσει να σας βοηθήσει.

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ...
Στο λιμάνι, αν πάτε προς το πλοίο και δεν έχετε φροντίσει να φτάσετε αρκετά νωρίστερα, δυστυχώς θα κινδυνέψετε να το χάσετε. Και πάλι, δεν πρέπει να κάνετε καυγά σε καμία περίπτωση. Ζητήστε ευγενικά να φύγετε, σκεφτείτε ίσως ένα λογικό ψέμα (π.χ. ρε παιδιά μεροκαματιάρης είμαι, 10 μέρες έχω, πληρωμένα εισιτήρια, αμα το χάσω κι αυτό να πηδήξω σε κανένα πηγάδι...) Κλαφτείτε και λίγο, παρακαλέστε, κάντε το μ@.... κοινώς και ίσως έχετε μια πιθανότητα. Προσέξτε μην αμφισβητήσετε τα δίκια τους γιατί τότε σίγουρα, δεν θα πάτε πουθενά. Αν βγαίνετε από το πλοίο, ε τότε θα περιμένετε όσο χρειαστεί ήρεμα και υπομονετικά. Ο καυγάς θα γίνει από τους νταλικέρηδες που οι άνθρωποι πρέπει να βγάλουν τα φορτηγά τους οπότε εσείς δεν θα χρειαστεί να εμπλακείτε. Άλλωστε το λιμάνι θα σπεύσουν να το ανοίξουν σύντομα γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Ακόμη και με ΜΑΤ αν χρειαστεί.

ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
...Εδώ τα πράγματα είναι ζόρικα! Εξ αρχής το λέμε, ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ή το ΜΕΤΡΟ!!! Αποφύγετε το αυτοκίνητο πάση θυσία! Αν μπλέξετε.... να παρακαλάτε να έχετε χρόνο. θα πάτε με τα πόδια έτσι κι αλλιώς. Δεν γίνεται διαφορετικά. Και καυγά να αρχίστε, εκτός ότι δεν θα σας υποστηρίξει κανείς, το μόνο που μπορεί να καταφέρετε είναι να φάτε ξύλο. Οπότε όχι αυτοκίνητο! Κι αν τελικά το πάρετε, ανοίξτε το ράδιο, ακούστε αν υπάρχει μπλόκο και προσπαθήστε να βγείτε από την πίσω πλευρά (από το εκθεσιακό ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ).

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ
Συνήθως οι αποκλεισμοί δεν κρατάνε πολύ ώρα. Αυτό δεν είναι όμως εγγυημένο. Προσπαθήστε να εξακριβώσετε τι προθέσεις έχουν και κρίνετε ανάλογα. Ακολουθήστε την οδηγία για την περίπτωση να υπάρχουν κάμερες όπως περιγράφεται παραπάνω.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Η οσυία είναι να καταλάβουμε όλοι ότι κι αυτοί είναι άνθρωποι και μετά από τόσες μέρες αγωνίας και εκνευρισμού δεν είναι καλό να ερχόμαστε αντιμέτωποι μαζί τους. Μπορεί να μας εξοργίζει το γεγονός ότι μας κόβουν "ώρες" (συνήθως) από τις διακοπές μας αλλά σε τελική ανάλυση, κάποια στιγμή θα ανοίξουν και θα φύγουμε - αυτοί όμως θα συνεχίσουν να είναι εκεί απορώντας αν οι κινητοποιήσεις τους θα έχουν αποτέλεσμα ή όχι, αγωνιώντας για την δόση που πρέπει να πληρωθεί και δεν έχουν βγάλει ούτε σεντ εδώ και 3 εβδομάδες... Η δική μας δυσκολία θα κρατήσει από μερικά λεπτά έως μερικές ώρες. Η δική τους μετρά ήδη 3 εβδομάδες και το έργο Ραγκούση συνεχίζεται...

(Οι παραπάνω οδηγίες είναι συμπεράσματα δημοσιογράφων που πέρασαν ατελείωτες ώρες σε μπλόκα και διαπίστωσαν από κοντά τρόπους συμπεριφοράς και αντιδράσεις οδηγών και συγκεντρωμένων. Και να είστε σίγουροι πως έγιναν πολύ περισσότερα από όσα έδειξαν οι κάμερες...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.