Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Δημοσιογραφία και επιπολαιότητα

Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, των 2 μ.μ., στο MEGA, προχθες, ο τηλεπαρουσιαστής, μετά την ανταπόκριση του Μ. Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον...


που επιβεβαίωνε την επίσκεψη Βενιζέλου στις ΗΠΑ την Κυριακή, απεφάνθη με βεβαιότητα ότι ο λόγος της επίσκεψης δεν ήταν «αυτός που έγραφε (χθες) η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»», αλλά οι «σοβαρές επαφές του υπουργού με τον αμερικανικό και διεθνή παράγοντα για το θέμα του ελληνικού χρέους».

Καλό θα ήταν ο τηλεπαρουσιαστής, προτού προβεί σε διάψευση πρωτογενούς ρεπορτάζ μιας εφημερίδας, και μάλιστα της «Ελευθεροτυπίας», που δεν αντλεί τα ρεπορτάζ της από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς καμιάς κυβέρνησης ή κόμματος, να μαθητεύσει στην επιστήμη του δημοσιογραφικού και όχι του κυβερνητικού ή κομματικού ρεπορτάζ.

Ετσι, κάτι θα μάθει πέρα από την τηλεπαρουσίαση, δεν θα κακοποιεί τη δημοσιογραφία και -το κυριότερο- δεν θα παραπλανά τους πολίτες, χάριν των οποίων υποτίθεται ότι εργάζεται.

ΠΑΠ.-ΤΕΤΡ.
(Αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.