Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Και εγένετο η 22η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης!


Μεγάλο βήμα μπροστά για τον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Ιωάννης Κωστόπουλους, τη συμφωνία συγχώνευσης με τη Eurobank, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου σχήματος...



«Δημιουργούμε τη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα», ανέφερε, τονίζοντας ότι το σχήμα που θα προκύψει «γίνεται μια τράπεζα ευρωπαϊκού μεγέθους, στο νούμερο 22-23 της Ευρώπης».

Ο κ. Κωστόπουλος έκανε ειδική μνεία στην συμμετοχή του Κατάρ, την οποία και χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα», ενώ όπως είπε είναι πρώτη ξένη επένδυση σε αυτόν τον τόπο μετά από πολλά χρόνια.
«Από όλες τις πλευρές είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αυτό που ανακοινώνεται σήμερα», παρατήρησε, υπενθυμίζοντας ότι «πάντα λέγαμε ότι το τραπεζικό σύστημα είχε παρά πολλές τράπεζες».
Οπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δ. Μαντζούνης κλειδί της επιτυχίας αποτελεί το γεγονός ότι οι δύο οργανισμοί μιλούν την ίδια γλώσσα, έχουν τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες.
«Έχουμε τον πιο περιζήτητο διεθνή μέτοχο μαζί μας και προσβλέπουμε στα 650 εκατ. ευρώ συνέργιες τα επόμενα τρία χρόνια», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι σε όλες τις τραπεζικές εργασίες, η νέα τράπεζα θα είναι κορυφαία στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της Eurobank, ο πρόεδρος της τράπεζας Τίμος Χριστοδούλου, χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων τη νέα τράπεζα ως «βάση για την ανόρθωση της οικονομίας όταν βγούμε από την κρίση και αναπτυξιακό μόχλο για την Ελλάδα» ενώ με τη σειρά του τόνισε ότι η συμμετοχή του Κατάρ θα αποτελέσει παράδειγμα για άλλες οικονομίες του εξωτερικού.
Εκτίμησε επίσης ότι ο νέος οργανισμός θα αποτελέσει πρότυπο για άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, «ώστε να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε με τον δυναμισμό που χαρακτηρίζει την Ελλάδα».
 
5 νέες μετοχές της Alpha Bank για κάθε επτά της Eurobank

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο τραπεζών, η συγχώνευση θα γίνει με ανταλλαγή 5 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Alpha Bank για κάθε 7 κοινές ονομαστικές μετοχές της Eurobank, ενώ προτείνεται σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 3,9 δισ. ευρώ περίπου.
«Η συγχώνευση δύο άκρως συμπληρωματικών ιδιωτικών τραπεζών, με σημαντικές συνέργειες και σαφή επιχειρηματική λογική, θα διαδραματίσει καθοριστικής σημασίας ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», τονίζουν οι δύο τράπεζες.
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής θα είναι ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος.
Σημειώνεται ότι στη νέα τράπεζα η οικογένεια Λάτση θα κατέχει ποσοστό 13%, η πλευρά της οικογενείας Κωστόπουλου ποσοστό 4% και η εταιρεία Paramout 17%.
 
ΤτΕ: Βήμα - σταθμός

«Η σημερινή απόφαση περί συγχώνευσης των τραπεζών Alpha και EFG Eurobank για τη δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής τράπεζας αποτελεί το πρώτο βήμα - σταθμό στη διαδικασία ανασχεδιασμού του ελληνικού τραπεζικού χάρτη», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.
«Η ουσιαστική ενίσχυση των κεφαλαίων της νέας, ενιαίας, τράπεζας, η φιλική προσυνεννόηση των δύο εταίρων, η συμμετοχή ξένου ισχυρού επενδυτή και η αξιοποίηση των συνεργειών σηματοδοτούν αισιόδοξη προοπτική για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα. Όπως έχω επανειλημμένα υποστηρίξει, στρατηγικές κινήσεις τέτοιας μορφής συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του τραπεζικού συστήματος και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.