Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Και νέος κύκλος φοροκυνηγητού για τους ελεύθερους επαγγελματίες.Πως θα φορολογούνται από του χρόνου.

Φοροκυνηγητό μέσω νέων αντικειμενικών κριτηρίων.Από κόσκινο θα περνούν πλέον όλες οι φορολογικές δηλώσεις αφού μόνο 2.500 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ και  οι υπόλοιποι μισοί μετά βίας δήλωσαν...


το αφορολόγητο, δηλαδή 12.000 ευρώ.
Στις φορολογικές δηλώσεις που έχουν πλέον εκκαθαριστεί, υπήρχαν ιδιοκτήτες μπαρ που δήλωσαν εισόδημα 4.800 ευρώ,ελαιοχρωματιστές και εστιάτορες 7.600 ευρώ,ηλεκτρολόγοι 7.700 ευρώ,υδραυλικοί 8.500,ξενοδόχοι 12.300,αρχιτέκτονες 15.000 και γιατροί 33.000.Με τα νέα αντικειμενικά κριτήρια όλες αυτές οι κατηγορίες θα φορολογούνται από το 2012 και με βάση την περιουσιακή τους κατάσταση.Και πλύ καλά θα κάνει το κράτος.Δηλαδή πως ζούσαν τις οικογένειές τους;
Στο νέο σύστημα φορολόγησης θα λαμβ'ανονται υπ'όψιν το είδος της επαγγελματικής δραστηριότητας,η περιοχή που ασκείται,τα τετραγωνικά της επαγγελματικής έδρας και τα πάγια έξοδα της επιχείρησης.Αυτά όταν δηλώνουν πολύ χαμηλό εισόδημα.
Στη συνέχεια το εισόδημα θα συγκρίνεται με τα επαγγελματικά αλλά και με τα τεκμήρια διαβίωσης, δηλαδή τα περιουσιακά.Όποιο από τα 3 ειναι υψηλότερο αυτό θα λαμβνεται υπ'όψη για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος.
Στόχος του υπουργείου η πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες και 6 στους 10 εμπόρους, δήλωσαν εισόδημα χαμηλότερο από 12.000 που ειναι το αφορολόγητο.
Στο στόχαστρο είναι 1 εκ. ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.Αναμεσά τους και αρκετοί ηθοποιοί που δήλωσαν εισόδημα 12.000 ευρώ και τραγουδιστές 13.500.
Βέβαια , του χρόνου, μετά από τη λαίλαπα που ζούμε οι περισσότεροι που θα δηλώσουν εισοδήματα σαν τα φετινά το πιθανότερο είναι να λένε αλήθεια οι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.