Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Προσέξτε πώς... πηδάτε (και προς Θεού, μην τα καταγράφετε)!

Μέχρι πρότινος όσοι είχαν καταγράψει σε βιντεοκασέτα (DVD πλέον) τις ερωτικές περιπτύξεις των συντρόφων τους, πήγαιναν στο δικαστήριο κι έτρωγαν... τα μούτρα τους. Επειδή πολύ απλά το δικαστήριο, λόγω απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δε δεχόταν το οπτικοακουστικό υλικό ως αποδεικτικό στοιχείο. Όχι πλέον...





Πράσινο φως άναψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με την υπ' αριθμόν 81/2011, απόφασή της, ώστε να γίνει χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και μάλιστα ερωτικών περιπτύξεων ζεύγους ενώπιον δικαστηρίου, προκειμένου το τελευταίο να ρυθμίσει θέμα επικοινωνίας ανηλίκου με τον πατέρα του. Η μόνη προϋπόθεση που θέτει ωστόσο η Αρχή είναι ότι πρέπει να ενημερωθεί ο πατέρας.

Η απόφαση προέκυψε μετά από προσφυγή γυναίκας, η οποία υποστήριζε πως ο σύζυγός της είχε αλλόκοτη σεξουαλική συμπεριφορά και, ως εκ τούτου, δεν πρέπει να έχει επικοινωνία με το παιδί. Μάλιστα, όπως ανέφερε, λίγο πριν από τον χωρισμό της με τον σύζυγό της, ανακάλυψε ότι εκείνος βιντεοσκοπούσε τις προσωπικές τους στιγμές και τις αντάλλασσε με φίλους του, οι οποίοι είχαν τις ίδιες σεξουαλικές διαστροφές.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο, στο οποίο απευθύνθηκε η μητέρα, η οποία έχει με απόφαση του Εφετείου την επιμέλεια της 9χρονης, για να ρυθμίσει το θέμα της επικοινωνίας δεν έκανε δεκτό το αίτημα της για προβολή βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις του ζευγαριού, κρίνοντας ότι πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Αντίθετα η Αρχή είπε το ναι στη μητέρα, για το σκοπό, όπως λέει, «της αναγνώρισης, άσκησης, και υπεράσπισης των δικαιωμάτων της ίδιας και του ανήλικου παιδιού της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.