Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ετοιμαστείτε... Η Τρόικα στην Αθήνα, αύριο!


Όταν αυτοί γελάνε, όλο το Έθνος κλαίει...
Σε νέο έλεγχο θα υποβληθεί η ελληνική οικονομία από το κλιμάκιο της τρόικας, που αναμένεται αύριο Δευτέρα στην Αθήνα, προκειμένου να αποφανθεί για...



την αποδέσμευση της έκτης δόσης του δανείου από ΕΕ και ΔΝΤ ύψους 8 δισ. ευρώ.
Το κλιμάκιο της τρόικας θα ελέγξει εξονυχιστικά την πορεία εκτέλεσης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και στο επίκεντρο θα βρεθεί καταρχήν ο προϋπολογισμός. Παράλληλα ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων.

H Ελλάδα είναι πιθανό να μην πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για το 2011 και θα πρέπει να αναμένει δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα, είχε δηλώσει την Παρασκευή στο Reuters πηγή κοντά στην τρόικα.

«Υπάρχει κίνδυνος αναφορικά με τους στόχους, με τους Ελληνες να τον αποδίδουν στην μεγάλη ύφεση. Έχουμε κάποιες αμφιβολίες για το εάν οφείλεται αποκλειστικά στην ύφεση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η μη επίτευξη των στόχων θα πυροδοτήσει πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται να επαναληφθεί η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group (Eurogroup σε επίπεδο των εκπροσώπων των υπουργών, στο οποίο την Ελλάδα εκπροσωπεί ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Ζανιάς), για το θέμα των εγγυήσεων που ζητεί η Φινλανδία, προκειμένου να συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό σχήμα προς τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απέστειλε επίσημη διερευνητική επιστολή σε περίπου 60 υπουργούς Οικονομικών, αλλά και σε ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων (π.χ. τράπεζες).

Στόχος είναι να αξιολογηθεί η διεθνής συμμετοχή στα ελληνικά ομόλογα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το σχέδιο ανταλλαγής των κρατικών τίτλων, το οποίο περιλαμβάνεται στο δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο προς τη χώρα. Στην επιστολή σημειώνεται ότι θα πρέπει να συμμετάσχει τουλάχιστον το 90% των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων ωρίμανσης 2014 ή 2020, για να προχωρήσει το σχέδιο.

πηγή: ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.