Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Τη δική τους μάχη δίνουν στη Λιβύη οι "γιατροί χωρίς σύνορα"

Τα τελευταία 24ωρα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεχίζουν να κάνουν εκτίμηση των αναγκών στα νοσοκομεία της Τρίπολης στα οποία έχουν αρχίσει να παρέχουν ιατρική βοήθεια...

Μια ομάδα των ΓΧΣ έκανε εκτίμηση της κατάστασης σε τρεις δομές υγείας που αντιμετώπιζαν πολύ μεγάλες ελλείψεις σε σημαντικές ιατρικές προμήθειες και εξοπλισμό. Οι ΓΧΣ προσέφεραν επιδέσμους για την περίθαλψη τραυματιών, όπως επίσης αντιβιοτικά, αναισθητικά και παυσίπονα. Κάποιες ιατρικές εγκαταστάσεις ζήτησαν επίσης χειρουργικό εξοπλισμό, όπως οστεοσυνθέσεις και οξυγόνο, που οι ΓΧΣ θα προσφέρουν τις επόμενες μέρες.
Τα νοσοκομεία στην Τρίπολη δέχονται ολοένα και περισσότερους σοβαρά τραυματίες. Μία από τις κλινικές περιέθαλψε 100 τραυματίες την πρώτη μέρα των βίαιων συγκρούσεων, ενώ τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στην κλινική 90 περιστατικά με σύνθετα κατάγματα.
Οι δομές υγείας δεν έχουν την υποδομή και τα συστήματα για να αντιμετωπίσουν επείγουσες καταστάσεις αυτής της κλίμακας, ειδικά όσον αφορά στο κομμάτι της διαχείρισης επειγόντων περιστατικών και στον αριθμό κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και μετεγχειρητικής περίθαλψης. Οι ΓΧΣ ετοιμάζονται να διευρύνουν την υποστήριξή τους σε νοσοκομεία και κλινικές μέσα στις επόμενες μέρες με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.
Η ομάδα των ΓΧΣ θα προσπαθήσει να φτάσει και σε άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις στην πόλη μέσα στις επόμενες μέρες, αν η κατάσταση είναι ασφαλής. Αυτή τη στιγμή οι ΓΧΣ έχουν στην Τρίπολη τρεις διεθνείς εργαζόμενους, ενώ σύντομα θα καταφθάσουν επιπλέον ιατρικές ομάδες των ΓΧΣ από την Τυνησία και άλλες περιοχές της Λιβύης.
Οι ΓΧΣ έχουν επίσης στείλει ιατρικές ομάδες στη Ζλιτάν (Zlitan), ανατολικά της Τρίπολης, και δυτικά της πόλης στην Αλ Ζαουίγια (Al Zawiyah), για να υποστηρίξουν νοσοκομεία που δέχονται πολλούς τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.