Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η Ευρώπη χρηματοδοτεί (κι άλλο) την Ελλάδα

Με το... συμβολικό ποσοστό του 5% θα μετέχει η Ελλάδα στη χρηματοδότηση επιδοτούμενων από την Ε.Ε. έργα που πραγματοποιούνται στη χώρα μας.... 



Μέχρι πρώτινος, η Ευρώπης έβαζε το 85% και η Ελλάδα το 15%. Πλέον τα ποσοστά μεταβάλλονται σε 95% για την Ευρώπη και μόλις 5% για τη χώρα μας.

Μόσιαλος: Όφελος 900 εκατ.

Στα 900 εκατ. ευρώ προσδιόρισε το όφελος για την Ελλάδα από την αύξηση της συμμετοχής της ΕΕ στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων στο 95% από το 85% που ήταν ως τώρα, ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. "Αυτό είναι πολύ σημαντικό", καθώς τα χρήματα αυτά του ΕΣΠΑ "μπορούν να διατεθούν αλλού", υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Σκάι".

Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε επίσης ότι την Τετάρτη θα γίνει κυβερνητική σύσκεψη για την επιτάχυνση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, ενώ πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, θα συντονίσει προγράμματα κατάρτισης, που θα αφορούν κυρίως τα υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες εντός του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, επέκρινε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι "μετά την απόφαση των Βρυξελλών, κατέρρευσε η στρατηγική της που προέβλεπε την κατάρρευση της κυβέρνησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.