Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ:Η μεταφορά του μωρού σε μάρσιπο δημιουργεί προβλήματα στα βρέφη

Τουλάχιστον εγωιστική χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά των γονιών που μεταφέρουν τα μωρά τους σε μάρσιπο , από την Cathrin Fowler,μια καταξιωμένη επιστήμονα και ειδικό στην υγεία και την ανατροφή των παιδιών, στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο του Σίδνευ.Η μεταφορά ενός μωρού σε μάρσιπο...


είναι κάτι που του στερεί τη δυνατότητα να κοιτάει τη μητέρα του, φανερώνει πολλά για την ανατροφή του παιδιού.
Τα μωρά που δεν μπορούν να δουν τους γονείς τους όταν μεταφέρονται με μάρσιπο, υποφέρουν στην καθημερινότητά τους .«Φανταστείτε πώς θα νιώθατε εσείς, αν ήσασταν δεμένοι στο στήθος κάποιου με τα πόδια σας να κρέμονται στον αέρα και να «παραδέρνετε» στο χάος ενός εμπορικού κέντρου ανεξέλεγκτα. Το να μη λαμβάνουμε υπόψιν μας την πλευρά του παιδιού μας είναι, αν μη τι άλλο, σκληρή αντιμετώπιση», λέει η ειδικός στη Daily Mail.
Τα μωρά σε αυτή τη στάση με το βλέμμα στραμμένο στο χαώδη κόσμο και στους ανθρώπους που τα προσπερνούν αδιάφορα πέρνουν λάθος ερεθίσματα και πληγώνεται ο εσωτερικός τους κόσμος από την αδιαφορία απέναντί τους.
Όπως εξηγεί η ίδια, όλα αυτά τα πολλαπλά ερεθίσματα που προσλαμβάνει το βρέφος κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου για παράδειγμα, του δημιουργούν ένα στρες και αυτό με τη σειρά του που μπορεί να του προκαλέσει σύγχυση και ψυχοτραυματικές εμπειρίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.