Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Μεταναστεύουν από την Ελλάδα οι... μετανάστες.


Αλβανοί που αποφασίζουν να επενδύσουν τις οικονομίες τους στη χώρα τους, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και, Πολωνοί που οι χώρες τους είναι πλέον μέλη της Ε.Ε., εγκαταλείπουν ολοένα...


και περισσότεροι την Ελλάδα.
Οι γειτονιές της Αθήνας που επί 20 και πλέον χρόνια ,φιλοξένησαν οικονομικούς μετανάστες αδειάζουν και τα ενοικιαστήρια γίνονται συνεχώς περισσότερα.
Η ανεργία και τα μεροκάματα που συνεχώς πέφτουν δείχνουν ακόμη και τους Ασιάτες.Ινδοί,Πακιστανοί και Αφγανοί επιστρέφουν στις πατρίδες τους ,αφού βλέπουν πλέον,πως εκεί το μέλλον είναι πιο ελπιδοφόρο για αυτούς.
Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η μεγαλύτερη «διαρροή» παρατηρείται στην πολυπληθή αλβανική κοινότητα. Η πτώση στον κατασκευαστικό τομέα έχει πλήξει τους άνδρες, ενώ άνεργες έχουν μείνει πολλές γυναίκες που εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί. Πολλοί Αλβανοί σκέφτονται την επιστροφή, όμως τα παιδιά αποτελούν συχνά ανασταλτικό παράγοντα, καθώς πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία και πολλά από αυτά δεν μιλούν καν αλβανικά.
Από το 2004 και μετά, υπολογίζεται ότι έχουν φύγει από την Ελλάδα 50.000 Αλβανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.