Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Θέλουν επωνυμία στα blogs; Ωραία θα τους πούμε εμείς από πού να αρχίσουν...

Ώστε, λοιπόν, κύριοι της κυβέρνησης ετοιμάζετε την άρση της ανωνυμίας στα Blogs, ε; Πολύ ωραία... Μαζί σας είμαστε. Αλλά θα σας πούμε από πού θα ξεκινήσετε. Θέλουμε, λοιπόν, να υπάρχει υπεύθυνος για το...




Indymedia! Το γνωστό site αντιεξουσιαστικού περιεχομένου, μέσα από το οποίο έχουν στοχοποιηθεί ουκ ολίγοι δημοσιογράφοι και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι από ΑΥΤΟ το site ξεκίνησε και η στοχοποίηση του Σωκράτη Γκιόλια.

Φανταζόμαστε ότι θυμάστε τι έγινε μετά, ε; 17 σφαίρες, σας λένε κάτι; Κι επειδή θέλετε να υπάρξει άρση της ανωνυμίας των blogs να φτιάξετε και το ανάλογο νομικό πλαίσιο, ώστε όλοι οι δημοσιογράφοι - το τονίζουμε, όχι οι υβριστές bloggers ή οι Παπαγιαννέοι - να είναι θωρακισμένοι απέναντι σε κάθε συμφέρον που θέλει να τους φιμώσει.

Θα μας πείτε, πώς μας ήρθαν όλ αυτά...

Νέα νομοθετικά μέτρα όσον αφορά τη λειτουργία των blog εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης  Μ. Παπαϊωάννου, κατά την εμφάνισή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Τα μέτρα κινούνται προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησης των διαχειριστών, αλλά και την άρση του απορρήτου για περισσότερα εγκλήματα απ' όσα επιτρέπει ο νόμος.

Όπως είπε ο κος Παπαϊωάννου, με δεδομένη τη θέση του ότι δεν πρέπει να περιοριστεί η ελευθερία έκφρασης, θα περιμένει τις προτάσεις της νέας νομοθετικής επιτροπής που θα συγκροτηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Α. Ράντου.

Στην ίδια επιτροπή ο υπουργός εξήγγειλε επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού των καμερών προκειμένου να εντοπίζονται αξιόποινες πράξεις. Πρόσθεσε ότι σχετικές νομοθετικές προτάσεις περιμένει επίσης από την επιτροπή που ήδη λειτουργεί υπό τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ κ. Χ. Γεραρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.